Bästa kryddstarka pastan perfekt till rosévin

Pasta alla puttanesca

4 portioner

  • 800 g finkrossade tomater på burk
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk schriracha chili
  • 0,5 dl Olivolja
  • 50 g Sardeller
  • 100 g Svarta oliver utan kärnor
  • 2 msk Kapris
  • 500 g Spaghetti
  • 5 msk grovhackad persilja 

Gör så här:

  1. Fräs hackad vitlök i olivolja i en stor, djup stekpanna i några minuter. (Den ska inte få färg.)
  2. Slå i krossade tomater, oliver, sardeller, schriracha och kapris. Låt sjuda under lock i 25 minuter. 
  3. Under tiden: Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men se till att den blir al dente. Häll sedan av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. 
  4. Ett tips! Om såsen blivit för koncentrerad, slå i lite av kokvattnet i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  5. Strö därefter över persilja och servera. Till ett glas gott rosévin, kylskåpskallt.

Vinliv tipsar!

Agneta Patrulls Rosé, 2021

Drickvänligt rosévin från Sicilien med inslag av röda bär, liten fruktsöt ton, friskt med toner av stenfrukter, melon, vit persika och en medellång eftersmak i konsumentorienterad stil. Perfekt till lite mer kryddstark mat.

Johan Franco Cereceda

Nr 56866 • 89 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.