Publicerat 12/5 - 2021

Bästa kryddstarka pastan perfekt till rosévin

Pasta alla puttanesca

4 portioner

  • 800 g finkrossade tomater på burk
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk schriracha chili
  • 0,5 dl Olivolja
  • 50 g Sardeller
  • 100 g Svarta oliver utan kärnor
  • 2 msk Kapris
  • 500 g Spaghetti
  • 5 msk grovhackad persilja 

Gör så här:

  1. Fräs hackad vitlök i olivolja i en stor, djup stekpanna i några minuter. (Den ska inte få färg.)
  2. Slå i krossade tomater, oliver, sardeller, schriracha och kapris. Låt sjuda under lock i 25 minuter. 
  3. Under tiden: Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men se till att den blir al dente. Häll sedan av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. 
  4. Ett tips! Om såsen blivit för koncentrerad, slå i lite av kokvattnet i såsen. Rör om och smaka av med salt.
  5. Strö därefter över persilja och servera. Till ett glas gott rosévin, kylskåpskallt.

Vinliv tipsar!

Enzo Bartoli Piemonte Rosato Bag in Box

Vinet är syrligt uppfriskande, lättdrucket med inslag av röda vinbär, citron, rabarber i balanserad stil med massor av härlig fräschör och en medellång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna en solig eftermiddag på takterrassen (om jag hade någon) eller till en sallad på lax, ljumma grönsaker och granatäpplekärnor. 

Johan Franco Cereceda

Nr 7794008 • 249 kr