Pasta alla puttanesca
4 portioner
- 800 g finkrossade tomater på burk
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 msk schriracha chili
- 0,5 dl Olivolja
- 50 g Sardeller
- 100 g Svarta oliver utan kärnor
- 2 msk Kapris
- 500 g Spaghetti
- 5 msk grovhackad persilja
Gör så här:
- Fräs hackad vitlök i olivolja i en stor, djup stekpanna i några minuter. (Den ska inte få färg.)
- Slå i krossade tomater, oliver, sardeller, schriracha och kapris. Låt sjuda under lock i 25 minuter.
- Under tiden: Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men se till att den blir al dente. Häll sedan av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen.
- Ett tips! Om såsen blivit för koncentrerad, slå i lite av kokvattnet i såsen. Rör om och smaka av med salt.
- Strö därefter över persilja och servera. Till ett glas gott vin, svalt.
Vinliv tipsar!

Appassinero Appassimento
En röd italienare på appassimentometoden, alltså delvis torkade druvor. Generöst aromatiskt med inslag av mörka bär, lite brända toner, vaniljsötma, eldig i avslut, mycket mjuka tanniner, fruktsöt med lång eftersmak i sin koncentrerade stil.
Perfekt till smakrik mat, funkar även med lite hetta.