fbpx

Bästa vin till kräftorna

Kräftsäsongen har äntligen börjat! Men vad gäller: vin, öl eller sprit? Vin, förstås! Vinliv tipsar därför om det bästa vinet till augustifrossan.

Visst är det gott med öl och nubbe till kräftorna. Men det blir allt vanligare att dricka vin till de röda små, kokta krypen. Dillen och sältan gör ju att ett vitt vin med fin syra och minerala toner harmonierar extra väl.

Så det så.

Fiskeriförordningen gjorde tidigare gällande att kräftorna fick börja fångas första onsdagen i augusti, något som sedan avskaffades.

Men det är traditionsenligt nu i början på augusti vi börjar att festa loss ordentligt. Oavsett om kräftorna är svenska, turkiska, färska, frysta, spanska, egenfångade eller kinesiska med eller utan tillhörande ostpaj.

Bara hatten är på och vinet väl kylt.

Då kör vi!

Vinliv tipsar!

Steinschaden Grüner
Veltliner 2018

Nr 4320 84 kr

Kryddigt vitt vin med fin balans, inslag av lime, aprikos, lite stenfrukter med både päron, gröna äpplen och citrus.

Satellite Sauvignon Blanc
2018

Nr 6200 95 kr

Doftrikt vitt vin med toner av svarta vinbär, nässlor, rabarber, krusbär i balanserad, smakintensiv stil med lång eftersmak.

Folklore Albariño
2018

Nr 6263 99 kr

Fruktigt vitt vin med bra skjuts på syran, välbalanserat med inslag av mineral, zest, citrus, aprikos och ananas i medelfyllig stil.

Sander Riesling trocken
2018

Nr 5368 109 kr

Friskt vitt vin med inslag av gula äpplen, honung, päron, kryddiga toner, citron, druvtypiskt med klassisk, välbalanserad karaktär.