fbpx

Bästa vin till påsklammet

Äntligen påsk! Och då är det dags att äta lamm. De smarriga recepten kommer som ett brev på posten, men vad ska vi dricka till? Vinliv har svaret.

Påsk och lamm är som fisk och vitt vin, närmast oumbärligt ihop. Så har det varit i alla tider. Men vad ska vi ha till alla de olika, otroligt goda recepten som nu florerar runt i varje tidning eller sajt med självaktning? Vinliv har tagit fram de fem bästa vinerna till lamm, gryta, stek, ugnsbakat eller grillat.

Alamos Malbec 2016 Nr 6670 99 kr

Doftrik i kryddig stil, ton av körsbär, mogna jordgubbar, vaniljsötma och lite nougat.

Smakrik med inslag av både mogna jordgubbar, plommon, viol, julkryddor, vaniljsötma med lång eftersmak.

Passar till den smakrika lammgrytan med tryffelkryddat potatismos.

José L. Ferrer Crianza Nr 77925 149 kr

Utvecklad doft, mogna röda bär, fattoner, fin balans i mjuk stil, lite örtig stil.

Välbalanserat i mjukfruktig stil, inslag av mogna röda bär, liten fatton, frisk med örtiga inslag och medellång eftersmak.

Passar till carpaccio på lamm med klassiska tillbehör.

The Great Bonza Reserve Shiraz Cabernet Nr 6816 79 kr

Fruktsöt i doft med toner av vinbär, plommon, mynta, kakao och vaniljsötma.

Smakrik med inslag av choklad, svarta vinbär, mynta, choklad, fattoner i närmast kryddig stil och lång eftersmak.

Passar till grillade lammfärsbiffar med extra ost och härlig vitlökssås.

Stoneleigh Pinot Noir Nr 16394 119 kr

Mjukfruktig med fräsch ton, röda bär, smultron, röda vinbär i balanserad stil.

Fin fräschör, frisk med fruktiga toner, röda bär, liten mineral karaktär, inslag av smultron, jordgubbar i balanserad, sval stil.

Passar till ugnsbakad lammstek med örtiga tillbehör och kryddad med citrus.

Marqués de Cáceres Crianza Nr 2734 95 kr

Mjukfruktig i doft, inslag av röda bär, fat, liten vaniljsötma, toner av ljus choklad och en bra balans.

Välbalanserad smak i mjukt fruktig stil, inslag av jordgubbar, skogsbär, markerad fatton med vaniljsötma, mycket välbalanserad med en avslutande chokladton.

Passar till smörstekta lammkotletter med friterad sötpotatis och tzatziki.