fbpx

Detta är vinetiketterna som Systembolaget förbjudit

Systembolaget förbjuder nu ett vin i sitt sortiment. Men inte på grund av innehållet, utan etiketten. Den är inte förenlig med måttlighetskravet, menar man på det svenska monopolet.

Det ska fan vara vinimportör i Sverige. Inte nog med att det är svårt att armbåga sig in på Systembolagets sortiment. Nu kan även allt annat än innehållet i en flaska ställa till det.

Det vet man mycket väl på vinimportfirman Wine Dog. Nyligen fick man ett vin, Brutal Vega Aixala, stoppat av Systembolaget. Men inte på grund av tveksam kvalitet på vinet, utan för att etiketten var av tveksam karaktär.

– Det handlar om att det saknas information om innehållet och att etiketten innehåller inslag av våld och vapen vilket inte är förenligt med alkohollagen samt Konsumentverkets och Livsmedelsverkets riktlinjer, säger Karin Husberg, pressekreterare på Systembolaget till Vinliv.

Göran Engquist på Wine Dog är både förvånad och besviken. Men det är samtidigt inte första gången det händer honom som vinimportör. Redan 2016 fick hans vin Acrollam Blanc från Mallorca nobben av Systembolaget. Nu hoppas han emellertid att det löser sig.

På Systembolaget håller man som bäst på att undersöka saken.

– Vi har en pågående dialog med leverantören då vi har bett dem göra vissa korrigeringar av sin etikett, avslutar Karin Husberg på Systembolaget.

Högst upp på sidan ser du de etiketterna som stoppats.

VINLIV TIPSAR: Oropasso 2015

Aromatisk med markerad fruktighet, lätt tropisk ton med inslag av vit persika och citrus.

Friskt fruktig, påtagligt smakrik karaktär med toner av vit persika, tropisk frukt, citrus, lime och en karaktär av svarta vinbär.

Passar perfekt till grillad abborre som serveras med färskpotatis.

Nr 79195 109 kr