fbpx

Exklusiva viner på auktion

Sugen på att köpa udda vin, vin som inte finns i handeln? Då ska du köpa vin på auktion. Nu inleds höstens vinauktioner på Systembolaget.

För 15 år sedan hälls första vinauktionen i Sverige, på självaste Östermalm i Stockholm. Men mycket har hänt sedan dess. Idag är alla auktioner online.

Samtidigt har antal auktioner utökats till åtta per år och trycket är överraskande högt. Det var det inte många som trodde för 15 år sedan. Men med tanke på det stora vinintresset som finns i Sverige, är vinauktioner något vi får räkna med finns kvar. Länge.

Nu sätter höstens vinauktioner igång. På fredag släpps katalogen, online, och 2 till 4 september är den igång. Då är det bara att börja buda. Det enda som krävs är att du är över 20 år och har ett användarkonto på Bukowskis (www.bukowskis.com) som är Systembolagets samarbetspartner för vinauktioner.

Ett tips är att du studerar katalogen i lugn och ro, sätter ett maxpris för de viner du eventuellt vill köpa. För här finns mycket intressant att inhandla. Mycket!

Vad du ska tänka på när du köper vin på auktion kan du läsa mer om i torsdagens utskick.

Vinliv tipsar!

Kir-Yianni Assyrtiko 2018

Riktigt bra vitt vin från intressanta Grekland på den inhemska druvan Assyrtiko. Vinet har en fin fräschör, kristallklart med liten mineral ton, inslag av både päron, citrus och fin balans.

Passar perfekt till skaldjur eller grillad abborre som serveras med kokt potatis, dill och en citrussyrlig sås.

Nr 2338 99 kr