fbpx
Skåla med rött vin

Familjekänsla bakom spännande vinprojekt

Med rätt insikt om marknaden utanför den lokala trattorian, når italienska familjen Biscardos viner internationellt. Och gör succé

I vinproducerande länder konsumeras det mest lokalt vin. Konstigt vore annars. I Bordeaux dricker man vin från distriktet och i Veneto är det Venetoregionens viner som gäller. Det finns en viss känsla i dessa viner, en tradition och ett ursprung som går många generationer tillbaka. Det är samtidigt svårt att bryta mönstret.

Familjer Biscardo i Veneto är en av de klassiska producenterna i området. De har tillverkat vin i flera generationer, alltsedan 1878, och deras viner har präglats av just traditioner.

– Vår vision är mycket enkel: en äkta historia, ett varumärke, en familj, utmärkta viner, unika projekt. Allt detta innebär 141 år i vinvärlden med start 1878, säger man nu från familjen Biscardo till Vinliv.

Med unika projekt menar man bland annat idén om att nå ut till nya marknader, i synnerhet internationellt. Och då kommer man kanske bara halvvägs med det vin som alltid har funnits. Marknaden utanför den lokala är mer rörlig, mer nyfiken på nyheter. Något som passade Biscardos vision på förträffligt sätt.

Frukten av detta mynnade ut i Passo-trilogin, ett vitt, ett rosé och ett rött vin i modernt orienterad stil där man omvärldsbevakade. Och lät detta ligga till grund för produktionen.

Först ut var Neropasso, ett rött vin med lokala druvorna Corvina och Corvinone som blandades med Cabernet Sauvignon och Pinot Noir. Delar av druvorna har dessutom torkat, den så kallade appassimentometoden, för att vinet ska få mer smak och en liten fruktsötma, något som uppskattas inte minst på den svenska marknaden.

Gott så. Precis som det blev.

VINLIV TIPSAR – Neropasso

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amaroneviner. Neropasso är producerad på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enlig ”Appassimento metoden”.

Nr 71266 109 kr