fbpx

Gör din egen vinetikett (Avgjord)

Trött på alla fula vinetiketter? Gör det bättre själv då! För nu har du chansen. Vinliv utlyser en tävling i snyggaste vinetiketten.

En vinetikett ska säga något om vinet. Och om vinproducenten. Samtidigt ska den innehålla vissa basfakta, som alkoholhalt, årgång, namn på vin samt namn på producent.

Sedan kan man göra vad man vill. I princip. Ha ett tjusigt slott i bakgrunden eller en tecknad bild på en professor i kriminologi.

Det enda som sätter stopp för kreativiteten är den som designar. Och Systembolaget. Faktiskt. För monopolet har stoppat flera viner på grund av etiketten. Den kanske signalerat merkonsumtion eller bara varit anstötligt på annat sätt.

Men nu har du chansen att göra din egen etikett – precis som du vill ha den. Och samtidigt vara med i vår tävling. Här ser du mitt bidrag fantstiska bidrag.

Vinnaren får förutom äran och publicering av etiketten på vår sajt också den prisbelönta boken Vino! – älskade spanska viner, signerad av författaren själv – dvs mig. Vino! blev utnämnd till bästa bok om dryck i Sverige 2018 av Måltidsakademien.

För att göra din egen etikett: Använd Word eller vilket program du vill (här kan du ladda ner mitt Word-dokument). Och glöm inte att maila den till oss. Deadline tisdag den 21 maj, kl 12.00.

Lycka till!