fbpx

Grilla utan skam!

I takt med tiden struntar vi för ett ögonblick i köttet. Nu är det nämligen grönsaker vi ska grilla. Och det utan skam.

Vi lever i skammens tid. Flygskam, konsumtionsskam, bilskam, köttskam… Det är inte nog med vad vi ska skämmas för. Ibland korrekt, ofta överdrivet. Men vinskam? Åh nej, där är vi inte. Ännu.

Samtidigt står grillen framme och nu sneglar vi kanske mer mot vad grönsaksdisken har än vad grillmästaren inom oss tagit för givet. Politisk korrekthet. Behöver ju inte bara var tråkigt.

För nu är det dags att upptäcka vilket lyft grönsakerna får om vi lägger dem på grillen. Bifftomater, avokado, purjolök, paprika, aubergine och majskolvar. Ibland vinner de på att kryddas lite, kanske penslas med lite olivolja, och få några smulor salt och peppar, cayenne kanske eller sweet chili.

Sedan är det bara att vänta till de fått fin färg och servera à la minute.

På Vinliv grillar vi gärna även frukt. Det blir hur gott som helst. Lägg några skivor mango, persika och banan på, låt de få fin grillyta. Servera sedan med gräddig vaniljglass till.

Överraskande gott.

Och ännu godare med vin till.

Vinliv tipsar!

Till grillade grönsaker

Bouchard Aîné Chardonnay 2018

Nr 82534 79 kr

Friskt vitt vin med markerad fruktighet, inslag av gula äpplen, minerla, liten fruktsötma, honung, kryddiga inslag, saltmineral i medelfyllig stil.

Passar perfekt till grillad zucchini och aubergine som serveras med smulad fetaost och några droppar grillad citron på.

Till grillad frukt med gräddig vaniljglass

Ricossa Moscato 2017

Nr 4325 69 kr

Pärlande vitt vin med markerad sötma, inslag av gröna äpplen, lite kryddig ton, fruktig med blommiga inslag, honung och citronzest.

Passar perfekt till grillad mango och banan som serveras med gräddig vaniljglass och hackade mandlar som strös över.

Tags:
,