fbpx

Guldgruva för vinälskaren

Det finns omkring 1000 viner på en normalstor Systembolagsbutik. Men bakom butikshyllorna döljer sig beställningssortimentet. Rena guldgruvan för en vinälskare.

Systembolagets sortiment är ett av världens bästa med över 10 000 viner. Det kan Systembolaget skryta med på pappret i alla fall. Även om bara en bråkdel finns i butiken. Men de går att beställa och hämta ut i vilken butik som helst i Sverige. Det gör det svenska detaljhandelsmonopolet till en digital vinbutik i absolut världsklass.

Men inte bara det. Dessutom är det mycket enkelt att beställa vin. Det roliga är ju att man då kan köpa vin som inte många känner till. Inga kioskvältare liksom som redan är flitigt exponerade bland ens umgänge. Man går in på Systembolagets hemsida, systembolaget.se, väljer vin och klickar sedan på den butik man vill hämta ut vinerna. Eller så faller du för Vinlivs tips och beställer via oss (du hamnar ändå på Systembolagets hemsida).

Några dagar senare kommer ett mess som meddelar att vinerna finns för avhämtning.

En beställning bort och du hämtar vinerna i butik. Du kan till och med få vinerna levererat direkt till dörren. Mycket smidigare än så kan det knappast bli.

Och så kan du välja mellan över 10 000 viner. På pris, land, druva, rött, vitt, rosé eller bubbel.

Enklare än så blir det inte.

Neropasso
Nr 71266 109 kr

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amaroneviner. Neropasso är producerad på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enligt ”Appassimento metoden”.