Nyheter

Senaste från redaktionen

Därför har stoleken betydelse

Plötsligt dyker det upp ett sådant där namn du hört, men aldrig riktigt fattat vad det betyder. Som Jéroboam. Vad? Jo, ett centralt begrepp när det kommer till bubbelviner. Vi älskar att tala om storleken. Magnum hit eller piccolo dit. Men var sak på sin…
Upptäck
På torsdag smäller det!
Världens största vinevent. Eller världens bästa marknadsjippo i vinvärlden. Välj själv. På torsdag är det hur som helst dags: Beaujolais Nouveau släpps världen över. Även i Sverige. Det var en…
Visste du verkligen det här om cava?
Cavaskola? Kalla det vad du vill. Men nu när cavan når nya höjder är det dags att vi lär oss hemligheterna bakom cavan. Vi börjar här. Cava heter det spanska…
Därför är det ett hål i vinflaskans botten
Ett hål eller urgröpning i vinflaskans botten – vad ska det vara bra för? Frågorna om konstigheter i vinvärlden haglar in. Vinliv guidar dig rätt. Det finns en hel del…
Rena lyxen när vin tillverkas på torkade druvor
Att använda torkade druvor till vintillverkning är en tusenårig tradition. Idag känner vi igen tekniken som appassimento. Men det är långt ifrån en endast italiensk angelägenhet. Det finns många olika…
Lyxmacka med märg och Bassoumisås
Surdegsmacka med mozzarella i alla ära, men som middagstips är det få rätter som slår denna. En rätt inspirerad från Nordafrika där en sås på spiskummin ger extra krydda. Eller…
Det ska vara kul att dricka vin
Föreställ dig ett skönt mingel, härlig miljö, tända ljus. Ett sorl som väcker förhoppningar om en lång kväll. Silverbrickor till bredden fyllda med aptitretande snittar och så – förstås –…
1 2 3 11

Varje vecka når Vinliv ut till över 500 000 mat- och vinintresserade