Nyheter

Senaste från redaktionen

Rött vin bra för hälsan

Vi har sagt det förr och säger det igen. Ett glas rött främjar inte bara aptiten för maten och på livet. Det är också bra för hälsan. Värt att skåla för. Det är mycket snack om alkohol. I Sverige. Och förbuden hopar över oss. Ingen…
Upptäck
Pasta Bolognese på högrev med mustigt rött
Paradrätt i Bologna? Knappast, den skapades i Neapel. Men är minst lika god för det och lite sinnebilden för det italienska köket. Enkelt men gudomligt gott.  Såsen kan med fördel…
Konsten att blanda vin
Vin kommer från vindruvan. Man pressar, det jäser och så har vi vin i glaset. Men att det skulle vara så enkelt är naturligtvis en lögn. Bakom varje droppe vin…
5 fakta om Chardonnay som gör dig till vinexpert
1Vi börjar med ett klassiskt citat: ”Jag gillar inte Chardonnay, men jag äääääälskar Chablis…” Än idag kan man höra detta. Men det är ju helt galet eftersom allt vin i…
Bästa vinet till semlan
Äntligen dags! I morgon är det officiella datumet här: 25 februari, fettisdagens dag. Men plötsligt infinner sig frågan: Vad ska vi ha för vin till? Vinliv har svaret. Fastlagsbullen som…
Du sköna nya värld
Gamla traditioner möter nytänkande. Eller gamla världen möter nya. Så blir det i vinsammanhang när två kulturer möts och det gör de som bäst i södra Italien. Vinliv reder ut…
Världens bästa vita vin
Bourgogne, en självklar referens bland toppvinmakare världen över. Det spelar ingen roll om du hamnar i Napa Valley eller Cape South Coast i Sydafrika. Men gör Bourgogne verkligen världens bästa…
1 2 3 23

Varje vecka når Vinliv ut till över 500 000 mat- och vinintresserade