Nyheter

Senaste från redaktionen

6 tips att göra med vin som blir över

Plötsligt händer det, bara halva flaskan är urdrucken och du är ändå nöjd. Så vad göra med resten av vinet? Vinliv tipsar. Det är inte alltid man lämnar en tom flaska vin efter middagen. Ibland är 75 centiliter alldeles för mycket, för en eller för…
Upptäck
Spansk vinikon
Över 200 hektar vingårdsmark, 54 olika vingårdar och fyra druvor runt egendomen. Klart att komplexiteten styr Spaniens viktigaste vinikon. Vega Sicilia är fortfarande en av, kanske rent utav den allra…
Succé för vinnarresa till Italien
Tidigare i år hade Vinliv en tävling där man kunde vinna en resa till vingårdar i Italien. Nyss hemkommen fick vi tag på vinnaren, Inger Winroth, för en intervju. I…
Så ser framtidens e-handel med vin ut
Butiksdöd, den ena butiken efter den andra lägger ner och köpcentrum omvandlas istället till upplevelsecentrum. Men hur ser det ut för vinbranschen? Vi läser om butiksdöden varje dag. Stora kedjor…
Fokus på hungriga viner
Italien, Frankrike och Spanien i topp. Men det finns andra spännande vinländer. Lovisa Mörner på Hungry Wines slår gärna ett slag för viner från Ungern. I Vinlivs serie om vinimportörer lämnar…
Höstens vin sätter Abruzzerna på kartan
Få saker har betytt så mycket för Italiens vinnäring som druvan Primitivo. Ursprunget är visserligen Kroatien, men vinbönderna i Abruzzerna i östra Italien har sedan länge sett dess storhet. Primitivo…
Alla älskar Barolo – eller?
Sällan har en vinregion fått sådan upprättelse som Piemonte under de senaste åren. Tacka Barolo för det. Men älskar alla verkligen Barolo? Det finns viner som alla älskar, åtminstone innan…

Varje vecka når Vinliv ut till över 500 000 mat- och vinintresserade