Nyheter

Senaste från redaktionen

Vin på burk – vi tipsar om nya succén

Vin på box, tetra eller lättvinsflaskor har vi hunnit vänja oss vid. Men vin på burk? Jodå, det finns och ger viss uppmärksamhet. Men är det något för den svenska marknaden? Det är ju alltid innehållet som räknas. En box med vin innehåller inte per…
Upptäck
Höghöjdsodling ger bättre viner
Mountain wines, bara begreppet låter spännande, närmast mytiskt. Men är det per automatik bra? Givet, om man vet att utnyttja fördelarna. Som med de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt.…
Fem enkla gratisknep som får ditt vin att smaka bättre
Det handlar om att anstränga sig, vara förbered och – naturligtvis – ha kunskapen. Vinliv delar gärna med sig av de fem bästa knepen som gör ett ordinärt vin till…
Vinfrankrikes bakgård – Languedoc
Det är stort, fjärran exklusiviteter som Champagne, Bourgogne och Bordeaux. Det är snarare shabby än chic. Det är Langeudoc, Frankrikes bakgård i vinvärlden. Men nu kräver vinproducenterna respekt. Först och…
Bästa champagnen till Alla hjärtans dag
Klart man ska fira med champagne på Alla hjärtans dag som infaller nu på söndag. Duka upp lite skaldjur, kanske en Toast Skagen och lite tunt uppskuren pata negra. Vinliv…
Mustigt goda fetaostfyllda pannbiffar med bästa rödvinet till
En mustig, varm rätt som hela familjen älskar. Går också att servera med en röra på gräddfil och pressad vitlök. Men pannbiffarna är annars så saftiga och rotfrukterna härligt knapriga…
Väldig vinregion visar vinvägen
Alentejo, Portugals största region som upptar nästan en tredjedel av landet, är idag mest känt för sina viner. Här blandas gärna lokala druvor med internationella storheter. Och resultatet låter inte…

Varje vecka når Vinliv ut till över 200 000 mat- och vinintresserade