Nyheter

Senaste från redaktionen

Trenden växer – vin för veganer

Vin för veganer? Jag som trodde allt vin var gjort på druvan och inget annat. Det får man ofta höra från folk som gillar vin. Men så enkelt är det inte… Ekovin, naturvin, lågalkoholvin, rosévin, sött vin, orange vin, blått vin, biodynamiskt vin, alkoholfritt vin.…
Upptäck
Bästa pastan med grädde och parmesan
Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig, Italieninspirerad spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till…
Italiensk vingigant med familjen i fokus
La famiglia, ett italienskt begrepp som blivit sinnebilden för vår syn på Italien. Adderar vi vin och mat, ja då dröjer det inte många minuter innan vi bokat en resa.…
Galet god vegorätt till härligt vitt
Det nya köket, alltså vegetariskt, nyttigt, snabbt och enkelt. Blir det bättre än så? Jo, om man serverar ett glas vin till maten. Vinliv har ansträngt sig extra och tipsar…
Träna bakfull – vilken effekt ger det?
Gått till gymmet när huvudet spränger efter gårdagens alkoholintag? Är det verkligen så lämpligt – egentligen? Vinliv reder ut begreppen. Vi har alla varit där, alltså på gymmet efter en…
Förförisk tysk med internationell stjärnstatus
Med sin honungssöta ton, friska karaktär och mångfacetterade profil blir den mer och mer efterlängtad av världens vinkonsumenter. Men visste du att mer än hälften av all Riesling odlas utanför…
Därför gillar vin att ligga i ekfat
Jäsning på fat, lagring på fat, toner av fat. Vilket fattjat! Men samtidigt, hur viktigt är inte fatet för vinet. Men vad ger det, och varför gillar vinet så mycket…

Varje vecka når Vinliv ut till över 500 000 mat- och vinintresserade