Nyheter

Senaste från redaktionen

Supergoda empanadas – och bästa rödvinet till

Empanadas är piroger med fyllning och finns i Spanien, Portugal och Latinamerika. I det här receptet är våra empanadas fyllda med het köttfärs. Men det går minst lika bra att göra en vegetarisk version med spenat och fetaost.  Pirogerna är lättlagade och blir lika goda…
Upptäck
Middag på femton minuter – Gnocchi med tomat, parmesan och basilika
Ett enkelt, gott recept med gnocchi, tomat, parmesan och basilika som inte tar längre tid än femton minuter. Lägg gärna till lite knaperstekt pancetta eller bacon om du är sugen…
Smakrik risotto med karljohansvamp
Nu är det äntligen svamptider! Ta vara på den fantastiska svampen genom att laga en klassisk risotto. Parmesan, rundkornigt ris, smak av vitt vin och så klart huvudrollsinnehavaren svampen blir…
5 bästa ölen på Systembolaget just nu
Vin i alla ära. Men visst kan det vara gott med en riktigt kall bärs, törstsläckande och perfekt innan maten. Eller kanske till maten. Vinliv har provat höstens sortiment på…
8 av världens konstigaste chipssmaker
Glöm sourcream and onion, grill eller dill. Det finns massor av konstiga och spännande chipssmaker runt om i världen. Vad sägs om smaker som grillad kyckling, korv och senap eller…
10 otroliga etikettsregler i det brittiska kungahuset
Visste du att drottningen aldrig serverar skaldjur vid officiella middagar? Eller att ingen får lämna bordet förrän drottningen säger att middagen är över? Men det tar inte slut där. Håll…
Laxsashimi med sichuanpeppar, granatäpple & zucchini
Ett fantastiskt recept på laxsashimi från årets vinnare av Sveriges Mästerkock, Christin Kashou. Vill du se Christin laga den live, och höra vilka viner som passar till, kolla på Vinlivs…

Varje vecka når Vinliv ut till över 200 000 mat- och vinintresserade