Nyheter

Senaste från redaktionen

Så ser framtidens e-handel med vin ut

Butiksdöd, den ena butiken efter den andra lägger ner och köpcentrum omvandlas istället till upplevelsecentrum. Men hur ser det ut för vinbranschen? Vi läser om butiksdöden varje dag. Stora kedjor går i konkurs eller blir uppköpta av de stora aktörerna. Galleriorna gapar tomma, småföretag tvingas…
Upptäck
Fokus på hungriga viner
Italien, Frankrike och Spanien i topp. Men det finns andra spännande vinländer. Lovisa Mörner på Hungry Wines slår gärna ett slag för viner från Ungern. I Vinlivs serie om vinimportörer lämnar…
Höstens vin sätter Abruzzerna på kartan
Få saker har betytt så mycket för Italiens vinnäring som druvan Primitivo. Ursprunget är visserligen Kroatien, men vinbönderna i Abruzzerna i östra Italien har sedan länge sett dess storhet. Primitivo…
Alla älskar Barolo – eller?
Sällan har en vinregion fått sådan upprättelse som Piemonte under de senaste åren. Tacka Barolo för det. Men älskar alla verkligen Barolo? Det finns viner som alla älskar, åtminstone innan…
Och sommarens favoritrosé blev…
Rosévinssäsongen är slut för den här gången. Vi på Vinliv ville just därför veta vilken just din favorit var. I överlägsen stil vann… Visst är det så att rosévin är…
Äta myror – men vilket vin till?
Föreställ framtidens restaurangmenyer: fullproppade med buffalolarver, myror och gräshoppor. Den stora frågan är: vilket vin ska vi dricka till? Något du aldrig tidigare ätit? Du kan höra hur det riktigt…
Bästa rosévinerna under 90 kronor
Rosé, rosato, rosado, i vissa fall claret, clarete eller chiaretto. Oavsett vilket är det stundande högsäsong för det rosa vinet. Vinliv tipsar om de bästa vinerna under 90 kronor. Les…

Varje vecka når Vinliv ut till över 200 000 mat- och vinintresserade