fbpx

Italiensk familjekänsla bakom spännande vinnyheter

Italien har sina traditioner när det kommer till vin. Men allt är inte gårdagen, det finns de som jobbar framåt och vet vad marknaden vill ha. Familjen Biscardo från regionen Veneto är en av dem.

Vi älskar Italien. Allt från vinet, maten till landskapet och självaste italienarna. Säg Gianluca Buffon eller Andra Pirlo och fotbollsfansen får något lystet i blicken. Säg Caravaggio eller Leonardo da Vinci och konstälskarna suckar djupt. Även det som inte är bra ser vi på med romantiskt skimmer, som den kaotiska trafiken i Rom eller en av världens mäktigaste kriminella organisationer, maffian.

Italien ligger lite steget före.

Som med familjen, La Famiglia. Vi avgudar den, så länge den är från Italien. Och adderar vi vin till detta, tappar vin närmast förståndet.

Men det är inte så konstigt. Det är något närmast romantisk bakom detta. Vi gillar det… nej, vi älskar det. Tror på det. Och det är det värt.

Det är precis vad familjen Biscardo från regionen Veneto i nordöstra Italien också handlar om. Här har familjen varit verksam inom vinindustrin i snart 150 år. Med Terenzio Biscardo i spetsen som grundade vinhuset redan 1878 skapades också de allra bästa förutsättningarna för produktion av kvalitetsviner. Samtidigt gäller att kunna ta tillvara på förutsättningarna.

Många vinhus i Italien jobbar med tradition som ledord. Det gör även familjen Biscardo men lägger också gärna till tillgänglighet.

Efter att ha producerat flera viner i mer klassisk stil under decennier, har de nu börjat lansera tre spännande viner i mer modern tappning: Neropasso, Oropasso och Rosapasso. Det är tre viner, som alla finns på Systembolaget, i tre olika färger men som alla har en tydlig modern profil, både när det kommer till presentation och innehåll. Och framför allt, de är riktigt goda.

Vinliv tipsar!

Oropasso 2015

Nr 79195 109 kr

Aromatisk med markerad fruktighet, lätt tropisk ton med inslag av vit persika och citrus.

Friskt fruktig, påtagligt smakrik karaktär med toner av vit persika, tropisk frukt, citrus, lime och svarta vinbär.

Passar perfekt till grillad abborre som serveras med färskpotatis.

Rosapasso 2018

Nr 70762 109 kr

Angenämt fruktig doft med fin balans, röda bär i pigg stil, frisk med inslag av frysta smultron.

Välbalanserad smak i somrig stil, fruktig, inslag av kalla jordgubbar, smultron, fin balans och en avslutande pigg fruktsyra.

Passar perfekt till kallskuret på serranoskinka, hårdost och salamikorv.

Neropasso 2015

Nr 71266 109 kr

Mogna körsbär, svarta vinbär, vaniljsötma, frukt och mörka bär med bra balans i vital stil.

Kryddig smak med inslag av fat, vanilj, svartpeppar, mörka bär, svarta vinbär med eftersmak i örtig, varmfruktig stil.

Passar perfekt till grillad fläskfilé som serveras med grillade rotfrukter.

Tags: