Julbrunchens godaste: american panncakes

Amerikanska pannkakor är den viktigaste rätten på hela julbrunchen. De fluffiga, tjocka pannkakorna är omåttligt populära. Det bästa är att de är lättlagade och går snabbt att steka. 

Tips! Goda tillbehör till amerikanska pannkakor är vispad grädde, bärkompott, sylt och smör. Det här receptet serveras med klassikern – lönnsirap och blåbär. 

God julbrunch!

Ingredienser (4 portioner)

Pannkakorna

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 msk smör, smält
  • Smör till stekning

Till servering

  • Blåbär
  • Lönnsirap
  • Florsocker

Gör så här:

1. Blanda torra ingredienser i en stor bunke. 

2. Vispa ner smält smör, ägg och hälften av mjölken. Vispa ordentligt så att smeten är slät. Det ska inte finnas några klumpar. 

3. Tillsätt resten av mjölken och vispa så att mjölken blandas ut. 

4. Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn. Smält en smörklick och grädda pannkakorna. Pannkakorna ska ungefär vara 10 centimeter i diameter. 

5. Servera de färdiga pannkakorna med lönnsirap och blåbär. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.