Laga vuxna tacos med räkor och salsa verde – och lyxchampagne

Uppdatera fredagsmyset med tacos gjord på räkor och salsa verde. Det blir en mer vuxen version av tacos för dig som har tröttnat på köttfärs, isbergssallad och tomar. Så här gör du den enkla tacosen. 

Räkor och salsa verde blir en fräsch mix av sälta och syra. När man adderar mango för sötma blir receptet fulländat. Testa att byta ut räkorna mot friterad fisk så blir det fisktacos istället. 

Och glöm inte! Servera ett glas champagne. Då är det fets på riktigt.

Ingredienser (4 portioner)

Salsa verde

  • ½ dl koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 jalapeno, urkärnad 
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad limefrukt
  • 1 paket körsbärstomater 
  • Salt och peppar efter smak

Räktacos

  • 8 små tortillas
  • ½  kg räkor, skalade 
  • 3 matskedar olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • Mango till servering 
  • Avokado till servering 
  • Koriander till servering
  • Rå rödlök till servering
  • Lime till servering 

Gör så här:

1. Gör salsa verden genom att kärna ur och hacka chilin. Blanda alla ingredienser i en mixer eller använd en stavmixer. Salta och peppra efter smak. 

2. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. 

3. Marinera räkorna i en skål tillsammans med spiskummin, chilipulver, salt och peppar.

4. Stek räkorna i stekpannan ungefär i fyra minuter. Vänd på räkorna efter halva tiden. 

5. Värm tortillabröden och fyll med räkor och salsa verde. Toppa med koriander, mango, rödlök och avokado. Pressa över lite lime och servera direkt till ett glas champagne. 


Vinliv tipsar!

Champagne Brigitte Delmotte

Härlig champagne på främst druvan Pinot Noir, av många ansedd som den bästa för bubbel och världens kanske bästa blå druva.

Balanserad champagne i smakrik, elegant stil, inslag av röda bär, brödiga toner, nötter, lite smör med markerad fräschör, lättdrucken och komplex i samma klunk och en lång, frivol eftersmak.

Den här champagne dricker jag gärna till en Toast Skagen, till tacos på torsk eller som aperitif, men då serverar jag några enkla snittar till och vinet i vitvinsglas för bästa upplevelse. 

• 279 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.