Löjromspizza – när den är som bäst

juli 4, 2024
Lästid 2 min

Löjromspizza

4 portioner

  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 80 g löjrom
  • dill
  • svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken mycket tunt.
  2. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Se till att sockret verkligen löser sig.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll över löken i den. Låt stå i några timmar.
  4. Kavla ut degen och lägg den på bakpapper på en plåt.
  5. Bred på 1 dl  crème fraiche på degen och strö över osten.
  6. Grilla i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
  7. Vispa resterande crème fraiche till fast konsistens
  8. Skär pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka på löjrom och den vispade crème fraichen.
  9. Toppa med dill och nymalen svartpeppar.
  10. Servera med ett glas vin.

Vinliv tipsar!

White Marlin Islands Sauvignon Blanc

Bäst prissatta vinet på Sauvignon Blanc på 1 litersflaska från Nya Zeeland!

Svalodlat vin med massor av fräschör. Friskt som en sommaräng med inslag av både krusbär, svarta vinbärsbuskar, rabarber men också citron, gröna äpplen och lite päron. Perfekt till en somrig pasta med lite sälta eller grillad havsabborre.

Nr 7949901 • 99 kr