Publicerat 18/3 - 2020

Oemotståndlig kyckling med parmesan och grädde

Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas friskt vitt… oemotståndligt.

Gratinerad kyckling med parmesan och grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. 

Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. 

Lägg filéerna på spenaten.

Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, salt och peppar. Smaka av.

Häll såsen över kycklingen. Strö över osten. 

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. 

Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.

Servera med ett glas vitt vin!

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer, ca 150 g/st

450 g fryst bladspenat, tinad

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitt vin

1/2 msk vitvinsvinäger

3 dl parmesanost, riven

olivolja, salt, nymald svartpeppar

4 dl ris

Vinliv tipsar!

Frances

“Ett vitt vin från Frankrike på en av världens mest uppskattade druvor, Sauvignon Blanc, i 1-litersflaska som levereras i fin trälåda.

Vinet har en tydlig druvkaraktär med inslag av krusbär, fläder, svarta vinbär och en lätt gräsig ton men även karaktärer av mogen persika och passionsfrukt. Mycket välbalanserat med frisk eftersmak i medelfyllig, drickvänlig stil.”

Johan Franco Cereceda

Nr 72726 • 89 kr (1000 ml)

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.