fbpx

Därför är vi på Vinliv unika

Det handlar inte om att kränga vin. Vi vill mer. Vi vill tipsa om bra viner och de mest spännande vindistrikten. Allt för ett bättre vinliv.

I Sverige är det som bekant restriktivt kring alkohol. Vi har ett detaljhandelsmonopol där alkohol säljs under mycket reglerade former. Även annonsering av alkohol är strängt reglerat. Och det enda företag som säljer vin till svenska folket, får inte marknadsföra sina produkter.

roundcomenge

Det finns det å andra sidan en rad andra företag som gör, exempelvis vinimportörer eller personer som står bakom ett vin, eller snarare en etikett med sitt namn som varumärke.

Det finns också flera vinsajter som gör kommers på detta. Som kränger dagliga annonser och bara bryr sig om att vinet så småningom ska hamna i butikshyllan på Systembolaget. Genvägen via beställningssortimentet, så att säga.

Och så finns Vinliv.

Visst, vi säljer annonser, vi använder oss av sociala medier för att nå våra medlemmar. Men vi sätter alltid vinet i ett sammanhang, skriver om regionen det kommer ifrån, kanske om producenten eller om druvan vinet är tillverkat på. Vi jobbar redaktionellt och visar att vi verkligen älskar vin. Därför tipsar vi också om vinresor eller bara om annat bra vin utan att det finns en transaktion bakom.

Det gör oss på Vinliv unika.

För vi tror på kunskap, att ett vin är både roligare att köpa och kanske till och med godare att dricka om vi vet något om det.

Som exempelvis ett amarone. Vet vi att vinet produceras i Veneto i nordöstra Italien av en familj som gjort vin i flera generationer och att det är tillverkat på tre lokala druvor, Corvina, Corvinone och Rondinella känns det bättre.

Det blir inte vilket rödvin som helst. Det finns även historia bakom vinet.

Det tror vi på.

Vintips!

Det här är teamet bakom Vinliv.

Contact-JFC

Johan Franco Cereceda

Chefsredaktör

Jag har alltid en fino, det spanska starkvinet, öppnad i kylen. Den är för-
träfflig att ta innan maten, under mat-
lagningen och om jag sedan slår till på lite vitlöksstekta havskräftor följer den mig hela vägen.

Contact-FREDRIKL

Fredrik Lundberg

VD

Jag gillar mustiga viner som passar till vilt. På sistone har jag upptäckt vilken kul druva Shiraz är. Därför blir mitt naturliga val ett smakrikt rött vin på denna druva, gärna från Australien.

Billy_cirkel

Billy Schmidt

Försäljning

Ett bra rött vin från Bordeaux med lite mognadstoner är aldrig fel. I synnerhet om det funkar bra till en grillad entrecote. Och det gör det. Det är vad jag har i glaset.

emma_cirkel

Emma Björkman

Marknad

Just nu är jag lite gravid och avnjuter ett glas alkoholfritt bubbel från Richard Juhlin, men det står en flaska Meerlust Rubicon från 2015 i vinkylen och väntar på att jag kommit hem från BB.

Contact-HTB

Henrik Tjäderklo

Produktion

Jag gillar ju hip-hop och som av en händelse dricker jag gärna Petters italienska bubbel som jag tycker är riktigt bra, P.Lex Pure, alkoholfritt dessutom.

t_cirkel

Tobias Björkman

Affärsutveckling

Jag är en livsnjutare, ibland är det bästa vinet helt enkelt det som serveras.

Vill du hitta till oss?

Sandhamnsgatan 63 C – 115 28 Stockholm
Tel växel: : +46 (0) 8 441 56 80

Maila oss på: redaktionen@vinliv.se

Beställa vin – så funkar det

VÄLJ ETT VIN

När du fått ett vintips från oss kommer du skickas till Systembolaget.se

LOGGA IN

På Systembolaget.se skapar du ett konto eller loggar in om du redan är medlem

HÄMTA OCH BETALA
Du väljer vilken butik som passar, där hämtar du ut och betalar vinet.