Paella – Spaniens nationalrätt perfekt till godaste vinet

Paellan har fått ett gastronomiskt uppsving det senaste året. Det är på tiden, för detta är så långt från snabbmat man kan komma. Låt det få ta tid, tar dryga timmen att göra, lägg ner massor av kärlek på matlagningen och servera med ett glas riktigt gott vin. Viva España! 

Vinlivs eget paellarecept

Ingredienser 4 personer

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 gul lök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 röd paprika hackad
  • 1 pkt saffran
  • 4 dl bombaris (eller motsvarande paellaris)
  • 1 ask körsbärstomater 250 g
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 msk vitt vin
  • 400 g räkor oskalade
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 citron till servering

Gör så här:

  • Skär kycklinglårfiléerna i mindre delar.
  • Bryn dem i olivolja, gärna i en paellapanna i några minuter.
  • Salta och peppra.
  • Lägg ner lök, vitlök, paprika och saffran.
  • Fräs ytterligare några minuter.
  • Tillsätt ris, tomater, vatten, vin och fond.
  • Koka under lock och låt sedan småputtra tills riset är genomkokt, ca 20 minuter.
  • Skrubba musslorna (släng de som inte stänger sig eller är trasiga).
  • Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår några minuter.
  • Täck med lock eller aluminiumfolie, låt musslorna öppna sig.
  • Ta av locket och lägg på räkorna.
  • Värm i ytterligare någon minut under lock.
  • Servera med citronklyftor. Och ett glas riktigt gott vin.

Vinliv tipsar!

Don Simon Nature Rosé

Ljust, mycket ljust rosa rosévin på den spanska nationalklenoden Tempranillo. Mycket välbalanserat med tydliga inslag av röda bär, smultron, hallon, vinbär, liten fruktsötma, blodapelsin, melon, exotiska frukter med lätt kryddighet i avslut. Och till vilket pris!

nr 5840001 • 64 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.