fbpx

Producenten Lombard

Kvalitet utan kompromisser

Champagne Lombard är ett av de historiska Champagnehusen i Epernay och grundades 1925. Under 2000-talet sålde familjen Lombard av en del av verksamheten för att köpa fler vingårdar och år 2008 kom Christophe Pitois till huset som vinmakare och biträdande direktör. Christophe Pitois har ett lidelsefullt intresse för vin, och då främst för kvalitetsvinerna från hans födelseregion; Champagne.

År 2014 steg priset på råvaror som druvor och must samtidigt som försäljningspriserna gick ner. Dåvarande huset Lombard hade svårt att ställa om sig efter de ändrade förhållandena och valde därför att åter börja koncentrera sig på sitt eget märke – Champagne Lombard. Ledorden för verksamheten idag är tydliga; ”kvalitet utan kompromisser”. Gör viner från nästa hela Champagne Nuvarande Champagne Lombard använder egen frukt från sina cirka 10 hektar vingårdar. Tack vare Christophe Pitois kontakter och hans nätverk inom
vinnäringen så specialiserar man sig på att göra viner från nära hälften av alla Premier Cru- och Grand Cru lägen.

Ambitionen är att framhålla respektive områdes unika odlingsförhållande, i vissa fall ända ner på odlingslottsnivå.
Champagne är mycket mer än ett recept på mer eller mindre väldoserade blandningar. Nyckeln är ett samarbete med de vinodlare som väljer att följa husets intentioner och stil.

– Champagne är mycket mer än ett recept på mer eller mindre väldoserade blandningar. Det handlar om att sätta fokus på regionen, dess jordar och druvsorter. Det handlar också om att ge medvetna konsumenter något för att fira speciella tillfällen, visa mångfalden och komplexiteten hos våra viner vid en måltid eller för att bara njuta av, förklarar Christophe Pitois.