fbpx

Rejält rödtjut räddar höstgrytan

Nu puttrar grytorna i varje kök. Långkok, slow cooking säger de trendiga, är det som gäller, oavsett om det är grönsaker eller kött. Och då gäller – ett rejält rödtjut.

Sommaren gör sig påmind med sina ljumma vindar. Men i köket är det redan annorlunda. För nu är det grytor som gäller, gärna med kött eller med grönsaker. Mustigt är bara förnamnet. 

Det är smakrikt, kanske lite hetta i och då krävs ett riktigt smakrikt vin.

Gärna med lång eftersmak och en lite sötma.

För tänk på att sötman bär upp smakerna, harmonierar dessutom väl med hettan och smakrikedomen i maten.

Vill man få in en bit fräschör i kombinationen, går det alltid bra att servera vinet en smula svalt. Ställ in vinet en halvtimme i kylskåpet innan servering, slå sedan upp det i glas med stora kupor och låt det lufta några minuter.

Snurra gärna på glaset. Då frigörs ännu fler aromer och vinet blir plötsligen ännu lite bättre.

Svårare än så behöver det aldrig vara.

Smaklig spis!

Vinliv tipsar!

Neropasso

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amaroneviner. Neropasso är producerad på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enligt ”Appassimento metoden”.

Nr 71266 109 kr