fbpx

Rosé och bubbel sommarens favoritviner

De två vintyperna som ökat mest de senaste åren är rosévin samt bubbel. Så om du vill uppleva sommarens stora trend, vet du vad du ska ha i glaset.

Under de senaste åren har konsumtionen av bubbelvin fullkomligt exploderat. En av de stora anledningarna är att vinet blivit så avgjort mycket bättre och att det kommer från alla håll och kanter. Alltså världen över. Fortfarande är det vissa länder som dominerar, Italien och Frankrike.

Under 2018 gick försäljningen av bubbelvin i Sverige upp med över nio procent.

Ser vi sedan på rosévinet är det samma sak här. Konsumtionen har skjutit i höjden, vinerna blir bättre och bättre. Mångfalden är närmast löjligt imponerande. Dessutom kostar vinerna mindre idag för motsvarande kvalitet än någonsin tidigare. Här var försäljningsökningen under förra året närmast häpnadsväckande, hela 19,1 procent.

Med andra ord: Det är inte svårt att se vad som kommer att bli sommarens riktigt stora vinfavoriter: rosévin och bubbel.

Så om du vill vara med om att uppleva sommarmånadernas stora vintrend, vet du vad du ska ha i glaset.

VINLIV TIPSAR: 

Både rosévin och bubbel har ökat enormt de senaste åren. Så då vet du vad du ska dricka om du vill hänga på sommarens stora vintrend. Dagens tips är därför en låda med både rosé och bubbel från Vinoteket. Med fri hemleverans förstås.

Totalt 6 flaskor + 2 kristallvinglas utan fot 799 kr inkl. fri frakt!