Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält
Villkor

Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält
Villkor

Spier Signature

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av päron, krusbär, honungsmelon, persika, bivax och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.

 

Bakom vinet står Spier Wines som grundades redan år 1692 och som idag är en av de mest prisbelönade vingårdarna i Sydafrika.

Spiers arbete präglas både av en stor respekt för miljön och för det arv man förvaltar. Målet är att ta sitt ansvar gentemot både miljön och samhället, och företaget är känt för sin ansvarsfulla hantering av turismen. Sedan 1970-talet har vinentusiaster kunnat besöka vingården för att uppleva hantverket och de imponerande arkitektoniska inslagen på plats.

 

Vingården har fått erkännanden från många olika externa organisationer. Bland annat FTTSA (Fair Trade in Tourism) och WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association). Man har också mottagit utmärkelsen Condé Nast Traveler World Saver Award som främsta internationella resmål som ”gör allt rätt”.

 

Druvorna i detta vin kommer från fyra olika vingårdslägen med varierande jordmån, allt från djup alluviajord till granitjord. Totalt uppgår dessa vingårdar till en odlingsareal på 18 hektar. Druvorna skördades för hand i slutet av Januari och detta skedde tidigt på morgonen för att druvorna skulle få behålla en optimal arom. Druvorna krossades och macererade i 4-6 timmar vid en temperatur om 10 grader. Jäsningen skedde sedan i temperaturkontrollerade ståltankar och fick sedan mogna i 4 månader på sin jästfällning innan buteljering.

 

 

Passar till:

Namn: Spier Signature
Producent: Spier Wines
Importör: Vinia AB
Land: Sydafrika
Pris: 79:-
Storlek: 750 ml
Druvor: 74% Sauvignon Blanc & 26% Semillion
Alkoholhalt:  13,5%
Artnr: 2234