fbpx

Systembolaget gör det enklare att handla vin på nätet

Nu ska Systembolaget göra det lättare för svenska folket att handla vin på nätet. Flera intressanta
förslag ligger i pipen, bland annat utlämningsställen för BS-viner.

Sedan några veckor står det klart att Systembolagets experiment med hemleverans nu blir permanent. Det är ett av många nya åtgärder som gör det enklare för kunden att handla på monopolet.

Men det stannar inte där. Det testas nu med ett så kallat utlämningskoncept. Ett utlämningsställe i abslutning till Systembolget men med separat kö där man kan hämta ut sitt vin man köpt via beställningssortimentet. Först ut är Bromma Blocks utanför Stockholm.

– Utlämningskonceptet i Bromma Blocks finns för att testa ett nytt sätt för kunderna att hämta beställda varor. Utlämningsstället har en egen entré och lastzon direkt utanför för att underlätta för kunder som har beställt varor på nätet. Lösningen görs för att undersöka hur kunderna upplever den här typen av service, säger Sofia Brännborn, pressekreterare på Systembolaget, till Vinliv.

Hur har det sett ut hittills?

– De senaste siffrorna visar att 95 % av kunderna upplever att det går snabbt och smidigt att genomföra besöket.

Enligt vad Vinliv erfar kommer nya utlämningsställen öppna både i Liljeholmen i Stockholm och i Västerås. Något som Sofia Brännborn inte kan bekräfta.

– I dagsläget är Bromma Blocks den enda butiken med den här typen av utlämningsställe. Vi utvärderar nu hur vi ska gå vidare med konceptet.

När Vinliv var på plats i Bromma Blocks var det långa köer i butiken. Att hämta ut de beställda varorna gick på någon minut.

Med andra ord, detta är ett koncept vi kommer att se mer av.

Rosapasso

Vinet är härligt fruktigt med massor av sommarkänslor. Avnjut till en sallad på räkor eller tonfisk eller bara som det är.

Nr 70762 109 kr

Oropasso

Vinet är fruktigt med härliga tropiska toner, en släng av citrus och vit persika. Perfekt till sommarens grillade fisk eller kanske bara ett glas på verandan.

Nr 79195 109 kr

Neropasso

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amaroneviner. Neropasso är producerad på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enlig ”Appassimento metoden”.

Nr 71266 109 kr