fbpx

(Avslutad) Tävling: Vinresa för två personer till Frankrike

En underbar bussresa för livsnjutare till Frankrikes klassiska vindistrikt.
Alsace med sin spännande vinhistoria, de vita storkarna och pittoreska byar.
Bourgogne med sina kvalitetsviner och fantastiska mat.
Champagne med katedralen i Reims och så njuter vi av lyxiga bubblor. 

Vinets ABC!

Snabba fakta!

  • Priset är en resa för två personer.
  • Värdet på priset är 16 000 kr.
  • En njutbar resa i behagligt tempo med historiska städer, idylliska miljöer och goda viner.
  • Vinprovning i 5 vindistrikt: Mosel, Alsace, Bourgogne, Chablis & Champagne
  • Gemytligt boende bland vinrankorna i Alsace. Centralt i Beaune & Reims.

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö – Wuppertal: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Framåt aftonen nalkas middag på vårt bekväma Vienna House Easy Hotel i Wuppertal, ca 72 mil.

 

Dag 2, söndag: Mosel & Alsace

Wuppertal – Andlau: Resan fortsätter söderut och vi tar sikte på småstadsidyllen Cochem vid Moseldalen, för lunch och resans första vinprovning. Därefter åker vi vidare till Alsace och den charmiga orten Andlau där vi bor på familjära Hotel Kastelberg, ca 48 mil.

 

Dag 3, måndag: Route des Vins

Alsace: Bekanta dig med Alsace och dess spännande historia. Landskapet har bytt nationalitet många gånger och här är det vita viner som gäller! Missa inte vår utflykt längs Route des Vins med populära Riquewihr och charmerande Colmar samt vinprovning i Andlau hos familjen Wach med mycket prisvärda kvalitetsviner.

 

Dag 4, tisdag: Besök i Dijon

Andlau – Beaune: Au revoir till Alsace och mot Bourgogne. På vägen besöker vi Bourgognes vackra huvudstad Dijon. Här kan du passa på att inhandla den berömda senapen. På eftermiddagen anländer vi till charmanta Beaune där vi checkar in på trevliga Brit Hotel au Grand Saint Jean, ca 35 mil. På kvällen rekommenderas vår stadspromenad i den mysiga gamla staden med avslutande middag, en äkta Boeuf Bourguignon i sällskap med det berömda vinet.

 

Dag 5, onsdag: Gudomliga Bourgogne

Bourgogne: Nu ska vi fördjupa oss i sköna Bourgogne, berömt för sina fantastiska viner från Chablis i norr till Beaujolais i söder. Den burgundiska regionen har ett rikt kulturhistoriskt arv med romanska kloster, hertigslott och charmiga byar. Följ gärna med på en vinprovning och ta del av medeltidsjuvelen Hôtel-Dieus fantastiska arkitektur. Vi befinner oss mitt i Côte d’Or, varifrån merparten av Bourgognes mest kända viner kommer.

 

Dag 6, torsdag: Klassiska Chablis

Beaune – Reims: Med gommar och smaklökar fyllda av ljuvliga minnen lämnar vi A och B och beger oss mot C. Champagne! Vi gör uppehåll i den hyllade vinbyn Chablis där vi får möjlighet att äta lunch och provsmaka det förnäma vinet. Torrt och svalt, men friskt som porlande vårbäckar. På eftermiddagen anländer vi till utmärkt belägna Best Western Hotel Centre i Reims, där de franska kungarna kröntes i den mäktiga katedralen, ca 33 mil. Gör oss gärna sällskap på en stadspromenad och middag under aftonen.

 

Dag 7, fredag: Bubblor i Champagne

Champagne: Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela världen där man tillverkar champagne! Missa inte vår intressanta utflykt där du får bekanta dig både med landskapets spännande historia och njuta av de gudabenådade bubblorna.

 

Dag 8, lördag: Storhertigdömet Luxemburg

Reims – Beckum: På morgonen lämnar vi Champagne. Det blir intressant guidning under dagen och vi stannar till i Luxemburg för lunch. På kvällen når vi vackert belägna Hotel Höxberg i Beckum och en trevlig middag hägrar, ca 57 mil.

 

Dag 9, söndag: Mot Sverige

Beckum – Malmö: Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen. Rika på minnen, upplevelser och med nyfunna vänner intar vi lunch i norra Tyskland. Vi tar färjan från Puttgarden över till Danmark och återser efter ett par timmar Öresundsbron. Malmö och Öresundsterminalen når vi ca kl 20.00, ca 65 mil.

Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Vinliv och Scandorama. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

I och med att du är med och tävlar godkänner du Vinlivs allmänna villkor.

Tags: