fbpx

Tips på fyra riktigt bra veganviner

Veganviner är egentligen precis som vilket annat vin som helst. Bara det att vinproducenten använt produkter från växtriket för att klarna det, alltså få bort eventuellt grums. Johan tipsar här om fyra riktigt bra veganviner.

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic 2018 Nr 2433 79 kr

Friska toner i doft, inslag av citrus, honung, aningen kryddig karaktär i balanserad stil.

Balanserad med frisk karaktär, relativt fyllig, mandel, citrus, lite tropiska toner, kryddig.

Passar perfekt till grillad skrei som serveras med stekt grönsaksröra på zucchini, rödlök, vitlök och citron.

Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva 2014 Nr 7470 99 kr

Fruktig fin balans, päron, gröna äpplen, en släng av mogen lime, ren med viss ursprungston, lätt nötig.

Fruktig, inslag av citrus, päron, äpple, smör, nötter i balanserad stil med medellång eftersmak i mycket drickvänlig stil.

Passar perfekt till bricka med kallskuret, hårdost, chorizo, lufttorkade skinka i tunna skivor och en skål med oliver.

Alain Jaume Côtes de Rhône Grand Veneur Organic Reserve Nr 72034 109 kr

Fruktig i doften, inslag av kryddor, röda bär med bra balans och ursprungstypiska toner.

Markerad fruktighet, bra balans i smak med inslag av kryddor, björnbär, liten fruktsöt karaktär med peppriga toner i avslut.

Passar perfekt till hamburgare på viltfärs som serveras med klassiska tillbehör.

Marqués de Cáceres Crianza 2015 Nr 2734 95 kr

Mjukfruktig i doft, inslag av röda bär, fat, liten vaniljsötma, toner av ljus choklad och en bra balans.

Välbalanserad smak i mjukt fruktig stil, inslag av jordgubbar, skogsbär, markerad fatton med vaniljsötma, mycket välbalanserad med en avslutande chokladton.

Passar perfekt till smörstekta lammkotletter som serveras med friterad sötpotatis och tzatziki.