fbpx

Upplevelserik resa med vin i fokus

Varför inte åka på en rundresa med buss och lära känna ett vinområde i sommar/höst?

Upptäck nya smaker, besök spännande vingårdar och diskutera smaknyanser med vinbonden själv. Vinliv fick tag på Jeanette Larsson på Scandorama som berättar mer.

 

Allt fler vill spendera semestern på en rundresa där vinet har den stora huvudrollen. Med bussen kommer du närmare, hela vägen fram till de böljande vinfälten och vingårdarna. Att få se tillverkningsprocessen och smaka vinerna på platsen där de tillverkas gör smakupplevelsen ännu större. Idag har fler producenter dessutom sett värdet i att ta emot besök. Det ger vinet en skjuts framåt och det skapar merförsäljning.

Hos rundresearrangören Scandorama är vinresorna mer populära än någonsin. Vinliv fick en kort pratstund med deras marknadschef Jeanette Larsson.

Hur har intresset utvecklats för denna typ av resor?

– Mycket! Dessa resor är ju en mix av att få lära sig lite mer om vin, uppleva kultur och historia tillsammans med likasinnade, och du har ett helt färdigt paket med garanterade upplevelser och förbokade besök.

Vem är det som reser med er på vinresorna inom Europa?

– De som vill lära sig mer om viner, utan att vara sommelier, utan är road av att kunna en del och skillnader på olika vin. Fler och fler upptäcker fördelarna med detta. Dessutom är det så att du kan, då vi reser med buss, med lätthet köpa med dig en del vin hem.

Hur många vinresor med buss gör ni per år?

– Vi har omkring 20 olika datum fördelat på våra vinresor.

Vilken är mest populär?

– Det skiftar lite från år till år. Men just i år är det Alsace, Bourgogne och Champagne där en del avresor redan är fullbokade.

Är det någon destination du vill pusha extra för?

– Fantastiska Amarone, Barolo och Chianti. Det är en underbar resa med mixen av Piemonte med härliga Barolo och Barbaresco, Valpolicella med sina bedårande amaroneviner och ljuva Toscana med de populära Chiantivinerna. Dessutom fördas vi genom ett fantastiskt landskap och kommer nära naturen, människorna, kulturen och vingårdarna inpå knuten.

Slutligen, varför ska man resa med Scandorama?

– Våra bekväma paketresor med noggrant utvalda utflykter och engagerade guider som är med från början till slut, gör att du kan lägga allt fokus på själva reseupplevelsen. När du reser med oss får du inte bara se storslagna sevärdheter och historiska platser, utan våra Scandoramaguider tar dig också närmare de lokala och genuina upplevelserna.

– Med oss reser du bekvämt, unikt & upplevelserikt.

 

Här kan du tävla om en vinresa med just Scandorama till Frankrike.