fbpx

Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält

Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält
Villkor

Neropasso – välkomnande vin!

Ett fruktdrivet och fylligt vin med karaktär från Venetos populära Amaroneviner. Neropasso är producerad på druvorna Corvina och Corvinone, vilka torkas på stora halmbäddar enlig ”Appassimento metoden”. Vinet blandas efter pressning med Cabernet Sauvignon för en fruktigare stil för att slutligen lagras på Tonneaux-fat under 12 månader.

Profil

Ett välbalanserat fruktigt och fylligt vin i behaglig, sammetslen stil med karaktär från Ventos populära Amaroneviner. Genom sin fatlagring har vinet fått rostade, charmigt brända toner. Till det kommer inslag av torkade druvor vilket ger komplexitet. I smaken hittar vi körsbär, svarta vinbär, russin, plommonkompott och choklad.

Serveringstemperatur

18°-20° C.

Passar till

PRODUCENTEN FAMILJEN BISCARDO

Precis som många andra familjer med en lång historia inom vinnäringen så började familjen Biscardo som vinhandlare innan de själva skaffade vingårdar och började producera sina egna viner. Nu är vi tillbaka på 1800-talet så traditionen att jobba med vin är välgrundad, och med en bakgrund som vinhandlare så hade man höga krav på de produkter som skulle få bära familjens namn. Under 30-talet började man investera i vingårdar för att under en 20-års period bygga upp det företag som idag räknas som en tungviktare bland Venetos producenter.

Alkoholhalt: 14%
Råvaror: Corvina och Corvinone
Producent: Biscardo
Leverantör: Rewine AB
Artikelnummer: 71266
Volym: 750 ml
Pris: 109 kr