fbpx

Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält

Fyll i dina uppgifter för att beställa vinet

* Obligatoriskt fält
Villkor

Reserva de la Familia

Precis som i Champagne tillverkas Cava på det traditionella viset där vinet lagras på sin jästfällning i flaskan under ett visst antal månader. Lagringen för Reserva de la Familia varierar mellan 36-48 månader (hela 3-4 år!) vilket gör den till en Gran Reserva. Druvorna är traditionell cavablandning, 55% Xarel-lo, 35% Macabeo och 10% Parellada.

I Reserva de la Familia använder man sig endast av sk ”free-run juice” vilket betyder att druvorna pressas naturligt av sin egen vikt. Juicen är på så vis av högsta kvalitet och saknar bittra aromer som lätt kan uppstå vid mekanisk pressning. Druvorna skördas för hand vilket ger en naturlig selektion redan i vingården. Från och med årgång 2015 är Reserva de la Familia ekologiskt (läs mer om ekologiskt vin här) certifierad.

Namn: Reserva de la Familia
Producent: Juvé & Camps
Importör: Vinestor
Land: Spanien
Pris: 169:-
Storlek: 750 ml
Druvor: 55% Xarel-lo, 35% Macabeo och 10% Parellada
Alkoholhalt:  12%
Artnr: 77600

Även om vår Catalanska är tvivelaktig så älskar vi denna version också: VIDEO

Smakbeskrivning
Reserva de la Familia har fina små, mjuka bubblor och är ett friskt och fruktigt mousserande vin med mogen och generös frukt med inslag av citrus, gula äpplen, rostat bröd och hasselnötter.

Passar till
Reserva de la Familias generositet och mognad gör att den kan drickas genomgående under en middag, från fördrink till dessert. Vinet kan med fördel kombineras till färska skaldjur, grillat ljust kött och charkuterier. Självklart är den också utmärkt till spanska klassiker som paella och tapas.