fbpx

Reserva de la Familia

Precis som champagne tillverkas cava genom en andra jäsning på flaska samt att vinet lagras på sin jästfällning i flaskan. Lagringen för Juvé & Camps Reserva de la Familia är mellan hela tre och fyra år vilket gör vinet till en Gran Reserva, den finaste kategorien för cava. Druvorna till vinet är de tre klassiska Xarel-lo, Macabeo och Parellada.

För varje köp om tre flaskor ingår en trälåda

I Reserva de la Familia använder man sig endast av så kallad ”free run-juice”. Det betyder att druvorna pressas naturligt av sin egen vikt. Juicen är på så vis av högsta kvalitet och saknar bittra toner som lätt kan uppstå vid mekanisk pressning. Druvorna skördas dessutom för hand vilket ger ännu lite högre kvalitet då endast de bästa druvorna används.

Namn: Reserva de la Familia
Årgång: 2015
Producent: Juvé & Camps
Importör: Vinestor
Land: Spanien
Pris: 169 kr
Storlek: 750 ml
Druvor: 55% Xarel-lo, 35% Macabeo och 10% Parellada
Alkoholhalt:  12%
Artnr: 77600

Vår katalanska är tvivelaktig men denna version älskar vi: VIDEO

Smakbeskrivning
Reserva de la Familia har fina små, mjuka bubblor och är ett friskt och fruktigt mousserande vin med mogen och generös frukt med inslag av citrus, gula äpplen, rostat bröd och hasselnötter.

Passar till
Reserva de la Familias generositet och mognad gör att den kan drickas genomgående under en middag, från fördrink till dessert. Vinet kan med fördel kombineras till färska skaldjur, grillat ljust kött och charkuterier. Självklart är den också utmärkt till spanska klassiker som paella och tapas.