Annonssamarbete – Treasury Wine Estates Sweden AB

19 Crimes lyfter vinvärlden till en ny dimension

Living Wine Labels har tagit vinvärlden till en ny dimension. Detta genom att kombinera traditionell vinproduktion med senaste tekniken. Ett riktigt lyckat exempel på detta är vinserien ”19 Crimes”, där etiketterna kommer till liv genom augmented reality.

19 Crimes vinserie är uppkallad efter de 19 brott som på 1700- och 1800-talen kunde leda till deportering från England till Australien. Varje vin i serien bär på historien om någon som dömdes för ett av dessa brott. Etiketterna illustrerar porträtt av verkliga brottslingar från den tiden.

Men det som sätter 19 Crimes-serien i en särställning är hur dessa porträtt kommer till liv genom augmented reality (AR)1, eller förstärkt verkligenhet som vi kallar det på svenska, när du riktar din smartphone mot etiketten. Detta skapar inte bara en spännande visuell upplevelse utan även en berättelse som fördjupar samspelet mellan producent, konsument och vin.

Interaktiv presentation

När du använder Living Wine Labels-appen och pekar kameran mot etiketten, kommer karaktärerna att börja berätta sina historier. Du får höra om deras brott, liv och öden i en engagerande och interaktiv presentation.

Detta skapar inte bara ett unikt sätt att utforska vinets historia utan också en minnesvärd och underhållande vinupplevelse. Vinets infotainment.

Komplex idé, komplext vin

Serien omfattar olika viner där varje vin har sin egen unika berättelse att berätta. ”19 Crimes Chard” och ”The Uprising” är några exempel på viner inom vinserien som har fått extra uppmärksamhet för sina komplexa smaker men också för sina fascinerande berättelser.

Fusionen av tradition och teknik har inspirerat vinälskare världen över och gjort 19 Crimes till en unik aktör på vinmarknaden. Inte bara för att de jobbat med fokus på kvalitetsviner utan också på att de lyckats skapa en upplevelse som går utöver doft- och smakupplevelsen.

Unik storytelling

Detta illustrerar inte minst hur teknologi kan integreras på ett spännande och unikt sätt för att förbättra vinupplevelsen och göra den minnesvärd utifrån en helt ny idé.

19 Crimes har med sina Living Wine Labels helt enkelt mycket framgångsrikt skapat en fördjupad förbindelse mellan storytelling, vinet och konsumenten.

Vinliv tipsar!

19 Crimes Red Wine 2021

Välbalanserat rött vin med markerade fruktighet, inslag av björnbär, fat, mocka, mynta och lita choklad i avslut.

Perfekt till en bit enklare kött som serveras med rostade grönsaker eller en vegetarisk lasagne.

Nr. 73968 • 99 kr

Till vinet
  1. Augmented reality (AR), eller förstärkt verklighet som vi kallar det på svenska, är ett begrepp inom informationsteknik och är en direktsänd betraktelse av en fysisk, verklighetstrogen miljö vars element förstärks med datorgenererade sinnesintryck som bland annat ljud, rörligt material och grafik. ↩︎
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.