Vi ställde kritikerrosad glögg mot Vinlivs eget husrecept i en blindprovning. Gissa vilket som vann? Helt rätt, Vinlivs glögg. Nu avslöjar vi det hemliga receptet. Håll till godo.
Vinlivs vintriga vinnarglögg
Ingredienser
- 75 cl rött vin
- 15 cl lagrad rom
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl farinsocker
- Ett litet paket russin
- 3 ml malen ingefära
- 3 ml malen kanel
- 3 ml malen nejlika
- 1 vaniljstång
- 1 msk citronsaft
Gör så här
- Värm vinet i en kastrull på mycket låg värme.
- Skär itu vaniljstången längs med långsidan. Peta ur innehållet, lägg ner det samt stången i kastrullen.
- Lägg sedan ner samtliga ingredienser, låt stå i värme. Rör om.
- Innan servering, filtrera glöggen genom ett kaffefilter.
Servera med pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad.