Publicerat 12/12 - 2019

Vinnande glöggrecept – hemligheten avslöjad

Vi ställde kritikerrosad glögg mot Vinlivs eget husrecept i en blindprovning. Gissa vilket som vann? Helt rätt, Vinlivs glögg. Nu avslöjar vi det hemliga receptet. Håll till godo.

Vinlivs vintriga vinnarglögg

Ingredienser

  • 75 cl rött vin
  • 15 cl lagrad rom
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • Ett litet paket russin
  • 3 ml malen ingefära
  • 3 ml malen kanel
  • 3 ml malen nejlika
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

  • Värm vinet i en kastrull på mycket låg värme.
  • Skär itu vaniljstången längs med långsidan. Peta ur innehållet, lägg ner det samt stången i kastrullen.
  • Lägg sedan ner samtliga ingredienser, låt stå i värme. Rör om.
  • Innan servering, filtrera glöggen genom ett kaffefilter.

Servera med pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad.

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.