Tre prissänkta fyndviner på Systembolaget

Åter har leverantörer till vissa viner sänkt priserna. Denna gång tipsar Vinliv om tre riktiga fyndviner som finns på Systembolaget. Från några av världens bästa vinregioner, dessutom. 

Gosa Syrah, 2019, nr 2538, 99 kr (har kostat 119 kr)

Rött vin på flaska på kultdruvan Syrah, vanlig i Rhône. Vinet kommer från Murca-regionen i sydöstra Spanien som har blivit det bästa området för odling av Syrah och andra druvor från Rhône.

Fruktigt, inslag av björnbär, mörka körsbär, choklad och lakrits. Passar perfekt till en härlig gryta på fläsk med asiatiska influenser.

Piemonte Rosso Biologico, 2017, nr 70165, 95 kr (har kostat 129 kr)

Rött vin från världens mest hajpade vinregion, Piemonte i norra Italien där druvan Nebbiolo går från klarhet till klarhet. Ett riktigt bra pris på ett vin som visar Piemontes storhet.

Friskt, örtigt med inslag av hallon, blåbär och fräschör. Passar ypperligt till en pasta med frisk tomatsås, svamp och rikligt med parmesan.

Catena Cabernet Sauvignon, 2019, nr 72439, 119 kr (har kostat 169 kr)

Rött vin på världens mest odlade druva, denna gång från Mendoza i Argentina, landets i särklass mest ikoniska vindistrikt och det som satt det fantastiska vinlandet Argentina på kartan.

Fatigt, fruktigt, inslag av ceder, svart vinbärsbuske, mocka och torkad frukt. Passar perfekt till en rejäl oxfilé som serveras med pressad potatis, röra på kantareller och rödvinssky.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.