Köttig korv, fräsch gurksallad, lite majo på det och några drag med pepparkvarnen. Voilà, fulkök möter finvin, den bästa av två världar. Ett recept som dessutom kan varieras i det oändliga. Och vill du ha utan kött, byt ut korven till vegetarisk chorizo!
Ingredienser 1 person
1 st grillkorv, modell tjock
1 st tunnbröd, rektangulärt
1 st salladsblad
ca 50 g gurka
Peppar
Senap
Ketchup
Gurksallad:
½ dl crème fraîche
2 msk majonnäs
3 msk gurkmix
0,5 tsk senap
1 krm flingsalt
Gör så här:
Gör några små snitt i korven innan du steker den.
Stek på normalhög värme och se till att korven blir genomstekt.
Under tiden, fixa gurksalladen: Blanda crème fraîche, majonnäs, gurkmix, senap. Smaka av med salt.
Strimla salladen och hacka gurkan i mindre bitar.
Lägg tunnbrödet på en skärbräda. Bred på crème fraîche-röran. Strö sedan sallad och gurka över.
Placera korven i mitten. Addera senap och ketchup efter behov. Och så några drag med pepparkvarnen.
Rulla ihop. Servera med ett glas rött, friskt vin, gärna en smula kylt.
Vinliv tipsar!
SomeZin Zinfandel
Rött vin på hållbar box på ikoniska druvan Zinfandel som satte Kalifornien och USA på vinkartan för över 30 år sedan.
Smakrikt rött vin med inslag av björnbär, vanilj, fruktsötma, eukalyptus, mjuk strävhet i balanserande stil, ton av blåbär och lång, lite eldig eftersmak.
Det här vinet dricker jag till svensk husmanskost eller varför inte en riktigt god tunnbrödsrulle med klassiska tillbehör.
Johan Franco Cereceda
Nr 2145 • 249 kr