Supergod tunnbrödsrulle med bästa vintipset

Köttig korv, fräsch gurksallad, lite majo på det och några drag med pepparkvarnen. Voilà, fulkök möter finvin, den bästa av två världar. Ett recept som dessutom kan varieras i det oändliga. Och vill du ha utan kött, byt ut korven till vegetarisk chorizo!

Ingredienser 1 person

1 st grillkorv, modell tjock

1 st tunnbröd, rektangulärt

1 st salladsblad

ca 50 g gurka

Peppar

Senap 

Ketchup

Gurksallad:

½ dl crème fraîche

2 msk majonnäs

3 msk gurkmix

0,5 tsk senap

1 krm flingsalt

Gör så här:

Gör några små snitt i korven innan du steker den.

Stek på normalhög värme och se till att korven blir genomstekt.

Under tiden, fixa gurksalladen: Blanda crème fraîche, majonnäs, gurkmix, senap. Smaka av med salt.

Strimla salladen och hacka gurkan i mindre bitar.

Lägg tunnbrödet på en skärbräda. Bred på crème fraîche-röran. Strö sedan sallad och gurka över.

Placera korven i mitten. Addera senap och ketchup efter behov. Och så några drag med pepparkvarnen.

Rulla ihop. Servera med ett glas rött, friskt vin, gärna en smula kylt.


Vinliv tipsar!

SomeZin Zinfandel

Rött vin på hållbar box på ikoniska druvan Zinfandel som satte Kalifornien och USA på vinkartan för över 30 år sedan.

Smakrikt rött vin med inslag av björnbär, vanilj, fruktsötma, eukalyptus, mjuk strävhet i balanserande stil, ton av blåbär och lång, lite eldig eftersmak.

Det här vinet dricker jag till svensk husmanskost eller varför inte en riktigt god tunnbrödsrulle med klassiska tillbehör.

Johan Franco Cereceda

Nr 2145 • 249 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.