Publicerat 24/8 - 2021

Supergod tunnbrödsrulle med bästa vintipset

Köttig korv, fräsch gurksallad, lite majo på det och några drag med pepparkvarnen. Voilà, fulkök möter finvin, den bästa av två världar. Ett recept som dessutom kan varieras i det oändliga. Och vill du ha utan kött, byt ut korven till vegetarisk chorizo!

Ingredienser 1 person

1 st grillkorv, modell tjock

1 st tunnbröd, rektangulärt

1 st salladsblad

ca 50 g gurka

Peppar

Senap 

Ketchup

Gurksallad:

½ dl crème fraîche

2 msk majonnäs

3 msk gurkmix

0,5 tsk senap

1 krm flingsalt

Gör så här:

Gör några små snitt i korven innan du steker den.

Stek på normalhög värme och se till att korven blir genomstekt.

Under tiden, fixa gurksalladen: Blanda crème fraîche, majonnäs, gurkmix, senap. Smaka av med salt.

Strimla salladen och hacka gurkan i mindre bitar.

Lägg tunnbrödet på en skärbräda. Bred på crème fraîche-röran. Strö sedan sallad och gurka över.

Placera korven i mitten. Addera senap och ketchup efter behov. Och så några drag med pepparkvarnen.

Rulla ihop. Servera med ett glas rött, friskt vin, gärna en smula kylt.


Vinliv tipsar!

Vinliv Special Edition

Härligt blandlåda från Vinoteket med allt från vitt, bubbel till kraftigt rött.

En perfekt blandning till den annalkande hösten där vi pendlar mellan kött, skaldjur, grillat och ugnsbakat.

Passar perfekt att ha i vinkylen, alltid nära till hands.

• 899 kr