Systembolagets bästa champagne enligt Sveriges vinkritiker

Svårt att veta vad du ska köpa för bubbel till vårminglet? Vinliv tipsar om de fem mest prisvärda champagnerna som Sveriges vinkritiker hyllar. Detta i tävlingen Nordic Wine Challenge som gick av stapeln tidigare i vår.

Prestige des Sacres Brut, nr 77801, 299 kr

Härlig doft av nybakta smördegskakor, inslag av gula äpplen, exotisk frukt, päron, fin fräschör i mycket konsumentvänlig stil. Perfekt som välkomstskål eller ett glas när du står och lagar mat.

Launois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve, nr 7450, 349 kr

Uppfriskande smak, markerad fruktsyra med mineraliska inslag, lite brioche, ljus choklad, Granny Smith-äpplen, brödigt med fin balans och medellång eftersmak. Ett vin perfekt till den ångkokta torsken som serveras med kokt potatis och citrussyrlig sås.

Laurent Perrier La Cuvée Brut, nr 78773, 449 kr

Attraktiv doft, aromatisk med inslag av både blommor och nybakat bröd. I smak rejäl fräschör, citrus, stenfrukter, äpplen, karaktär av persika och physalis, passionsfrukt i mycket bra balans. Passar perfekt till hårdostar med sälta som parmesan eller manchego, pata negra eller till en smörstekt skrei och rostad grön sparris.

Louis Roederer Brut Vintage, 2014, nr 76510, 689 kr

Klockren doft med inslag av markerad fruktighet, gröna äpplen, lime, vitt bröd i hustypisk stil. Smaken präglas av elegans, frisk fruktighet, omogna äpplen som balanseras av en komplexitet, nötter, choklad, lite mandarin och fint utvecklad ton med viss mognad som ger karaktär i synnerhet i eftersmaken. Stort! Perfekt till löjromstoasten.

Henri Maillart Blanc De Blancs Extra Brut, nr 55447, 799 kr

Egenartad doft, energisk med gula äpplen, zest, rostat bröd i relativt sammansatt stil. Smaken är välbalanserad, fruktsyrlig, fräsch med mineralisk klang, inslag av apelsin, mellanmörk choklad, lite smöriga toner, noisette, varm doft men ändå med en rejäl dos fräschör, i synnerhet i vinets längd. Mycket bra val till en smörstekt hälleflundra med slungad potatis.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.