5 riktigt bra påsköl till påskmaten

Öl och påsk hör ihop. På samma sätt som vin och påsk gör det. Men ibland är det godare med en bärs, pivo, pilsner, maltbrygd, bira. Vinliv har provat sig igenom påskens sortiment. Här kommer tips om fem kanonöl..

Jämtlands Påskebrygd

Nr 1338 • 22:90

Markerat maltig karaktär, inslag av torkad frukt, liten sötma, bra balans, knäckig, brödig, zest, mörkt börd, råg och fyllig med fin efterbeska.

Perfekt till lammsteken eller de grillade ribsen.

Waxholm Påsköl

Nr 37320 • 32:90 

Välbalanserad, inslag av både nötter och kakao, fint integrerad sötma, knäckig, sirapslik, medelfyllig, lätt rostad karaktär och samtidigt underbart lättdrucken.

Mycket gott till den gravade laxen med kokt potatis.

Jenny Nyströms Påskbrygd

Nr 11789 • 22:90

Örtiga toner i detta personliga öl, här hittar vi också sirap, sötaktig limpa, kakao, liten släng av kaffe, torkade aprikoser, grapefrukt, fin efterbeska i matorienterad stil.

Perfekt till grillade lammkotletter med rosmarin och potatisgratäng.

Vreta klosters Påsköl

Nr 38979 • 59:90

Smakintensivt öl med lite av allt, inslag av mörk sirap, karamelliserad ton, apelsin, kryddor, julkryddigt, kanel, kavring och en fin sötma som ger vinet en riktigt fin balans.

Perfekt till fruktkaka eller annan mer brödig dessert.

Oppigårds Easter

Nr 1374 • 29:90

Markerad beska, inslag av torkad frukt, smakrikt med inslag av både apelsinzest, grape, karamelliserade toner, fyllig och med en rejäl dos av frukt, beska och försiktigt balanserande sötma.

Perfekt till Västerbottenpaj eller mer vågat till Jansons frestelse.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.