7 bästa vinerna på Pinot Noir från hela världen

Bourgognes stolthet, men numera en druva som odlas runt om i hela världen. Aldrig tidigare har så många älskat denna druva. Aldrig tidigare har det funnits så många bra viner på denna druva…

Vinliv har gett sig in i Pinot Noir-träsket, provat, letat, testat till mat med vetskap att snart är det dags för Mårtensafton och gåsamiddag. Och vad passar inte bäst om ett strålande vin på just druvan Pinot Noir? Precis.

Vinliv tipsar om de sju bästa, från sju olika områden i världen.

7 toppviner på Pinot Noir:

Victoria/South Australia, Australien

Children of the revolution Pinot Noir 2021, Flaska 750 ml, Nr 2591, 99 kr.

Smakrikt vin från Australien med intensiv jordgubbston, hallon, röda vinbär i varmfruktig stil, inslag av ljus choklad, lite eukalyptustoner i spännande, regionspräglad karaktär.

Bourgogne, Frankrike

Pernand-Vergelesses Premier Cru Clos de la Croix de Pierre 2017, Flaska 750 ml, Nr 2286, 319 kr.

Rött elegant vin, komplext, tydlig ton av röda bär, smultron, vinbär, jordgubbar, aningen nyans av choklad och julkryddor, fin balans, fatanstruken, frisk och med en medellång eftersmak med tydlig ursprungskaraktär.

Kalifornien, USA

Bread&Butter Pinot Noir 2020, Flaska 750 ml, Nr 76671, 169 kr.

Spännande högkvalitativt rött vin på Pinot Noir som nu även släpps som box. Här hittar vi mycket druvtypiska toner som röda bär, julkryddor, fattoner, vaniljsötma, örtighet med fin balans, fräschör och en medellång eftersmak med finess.

Rheinhessen, Tyskland

Krug’scher Hof Pinot Noir, 2019, Flaska 750 ml, Nr 22388, 140 kr.

I Tyskland kallas druvan ofta för Spätburguder, dock Pinot Noir i detta vin. Härlig fräschör med inslag av röda bär, frysta smultron, jordgubbar, vinbär men även kakao, lite kryddig karaktär, vaniljsötma i balanserad, regionspräglad stil.

Aconcagua, Chile 

Montes Alpha Pinot Noir, 2020, Flaska 750 ml, Nr 2721, 169 kr

Vinerna från Chile på druvan har blivit mer elegant de senaste åren. Spännande variant på Pinot med tydliga inslag av julkryddor, choklad, fattoner, örter, aningen pepprig och massor av röd frukt som bör, jordgubbar och mogna hallon.

Carnuntum, Österrike

Markowitsch Classic Pinot Noir, 2019, Flaska 750 ml, Nr 6695, 119 kr.

Även i Österrike produceras det idag allt bättre viner på Pinot Noir. Här hittar vi intensiv fruktkaraktär, röda bär, jordgubbar, aningen örtig, kryddig där det finns vissa nyanser av julkryddor och med ett elegant avslut.

Marlborough, Nya Zeeland

Gardo & Morris Pinot Noir, 2020, Flaska 750 ml, Nr 6292, 125 kr.

Ursprungspräglad Pinot från Marlborough där vi hittar intensiv fruktighet, röda bär en masse, jordgubbar, smultron, rabarber, hallon, röda äpplen i fin balans och en sval, medellång eftersmak.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.