Äntligen är höstens godsaker är här

Oktober närmar sig sitt slut. Löven har börjat skifta färg från klart grön till skiftande i gult, orange och rött. 

Medan några sörjer sommar och värme är det många som går in i ett mys-mode, njuter av att klä sig i stickade gamla tröjor, tända ljus hemma och träffas för spelkvällar med vännerna. Det finns gott om saker att njuta av! Bland dessa sådant du kan finna både i matvaruaffärerna och ute i naturen.

Nu vankas det sylt

Kantareller växer på ställen du minst anat och lingon lyser starkt rött och signalerar om att det vankas sylt. I butikerna väntar dadlar och melon med sina saftigheter. 

Apelsiner och citroner finns det gott om vilket passar bra för alla som tagit fram juicepressen för att förhindra en förkylning och för att njuta av ett till helgens långa, lyxfrukost. 

Uppsving för fredagstaco

Dessutom är det säsong för avokado (jubel!). Vilket gissningsvis också innebär att ett uppsving för fredagstaco och myskvällar i soffan framför teven.

Det finns även gott om alla möjliga rotfrukter – kålrot, morot palsternacka, rödbeta och potatis. Vrid ugnstemperaturen till 200 grader och, hacka upp tunt, förberedd med en saftig köttbit och en god sås. Eller ät de rostade rotfrukterna precis som de är.

Låt barnen palla äpplen

Något som växer gott om på många tomter är plommon, äpplen och päron. Länge har de vuxit och suktat oss framför våra ögon, men nu äntligen är det dags för krispiga tuggor, äppelmos, saft och paj. 

Var schysst och låt barnen palla lite. Du kommer att bidra till glädje och slipper oroa dig över att hantera lika mycket fallfrukt framöver. 

Njut av närodlat!

Salladsingredienser finns det också gott om. Vitkål, zucchini, tomat, rödkål, gurka, broccoli och mycket, mycket mer. Det i kombination med ungefär allt annat som nämnts i denna text kommer att kunna bli fantastiska måltider. 

Passa på att njuta av alla dessa hälsosamma godsaker och samtidigt njuta av vetskapen om att mycket är närodlat eller till och med plockat av dig själv!

Nu välkomnar vi hösten!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.