Det här är världens sämsta viner

Vad som är bra och dåliga viner kan naturligtvis diskuteras. Men det finns vissa sorter som tenderar att hamna på lista efter lista över de absolut sämsta vinerna. Vinliv läser och förfäras.

När The Gutter Trash rangordnade världens sämsta viner härom året så tog sajten med många sorter som kallats usla av andra vinkännare. Det dök dock upp en del överraskningar mellan varven.

En av de viner som The Gutter Trash valt att spy galla över är Yellow Tail Shiraz från Australien. 

Jordgubbssylt och lösningsmedel

Sajten går så långt som att hävda att det inte ens rör sig om något riktigt vin utan snarare en blandning av jordgubbssylt och lösningsmedel. 

Det här vinet får dessutom sällskap av en rad andra australiska viner. 

Faktum är att hela sex av listans tio viner kommer från Australien. Ska du tro The Gutter Trash så är Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon, Penfolds Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet, Whispers Strawberry Spumante, Lindemans Porphyry Blanc samt allt från märket Gossip något som australiensarna bör skämmas för. 

Vedervärdig tyska viner

Vietnameserna kan däremot vara hyfsat lugna då de endast har med Vang Dalat Red på trashlistan. 

Även tyskarna får nöja sig med ett vin på listan, och här är det Blue Nun Rivaner som åker på stryk. The Gutter Trash passar på att tala om att i princip alla tyska viner är vedervärdiga. 

Merlot-diss – igen…

Sajten hävdar också att alla typer av viner på Merlot borde förbjudas. Merlot är vinvärldens lilla svarta klänning som går att ta till vid alla tillfällen men alltid är lika tråkig. 

Vill du göra recensenten på The Gutter Trash riktigt besviken så bör ditt val dock falla på Mogen David Blackberry från USA. Det här vinet kommer inte bara i en extremt ful flaska utan smakar faktiskt så illa att det kan vara ett bra sätt att begå självmord. 

På Vinliv tar vi emellertid The Gutter Trash rapportering med ro. Och som vi alltid säger på redaktionen: prova först, prata sen. Något vinkännaren på The Gutter Trash borde fundera på.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.