5 matkonton på Instagram du bör följa

Intresset för mat är på ständig uppgång i Sverige precis som i många andra länder. För några år sedan var de stora tv-kanalerna fortfarande den största inspirationskällan för alla matlagningssugna svenskar. Numera vänder vi oss hellre till Instagram. Vinliv listar fem favoriter.

@Wigersmat

Amanda Wiger har blivit en av vårt lands mest älskade matinfluencers. Amanda är tjejen som vågar svära öppet och grisa ner medan hon lagar till sin mat. Ingen blev förvånad när hon valdes till årets mat-instagrammare 2021. Wiger har länge hyllats som en ikon för alla kvinnor som törs äta rejäl mat.

@ladyandpups

Den Hong Kong-baserade Lee Mandy och hennes charmtroll till hundar har tagit hela världen med storm. Här kommer du i kontakt med rätter som du troligtvis aldrig hört talas om tidigare, men du får också bekanta dig med vilda djur och fantastiska naturlandskap.

@Veganskmatlåda

Är du ett fan av växtbaserad kost så kan det vara en god idé att besöka systrarna Oller Westerbergs konto. Här får du tips om allt ifrån festmat till matlådor.

@dennistheprescott

Gillar du maffiga kötträtter och gigantiska smörgåsar så är det här kontot för dig. Dennis Prescotts matbilder är färggranna och välkomponerade, och du kommer snart upptäcka att de mest vanliga rätter kan förvandlas till något magisk med lite passion och fantasi.

@purplemoorprovisions

Sångerskan/låtskrivaren Heather Millers Instagram-konto är nytt men har ändå hunnit bli en favorit bland alla som gillar udda matkonton som den stora massan inte hittat till än. Heather skiljer sig från mängden då nästan allt hon lagar och bakar får färgen lila. Det mesta hon bjuder på är vegetariskt och de fantastiska lila nyanserna kommer från naturliga matfärger.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.