Snacka om klassiker. Och hur gott med vin till som helst. Ett svalt vin med frivol karaktär. Men först raggmunken med fläsk och ett recept som är överraskande enkelt. Smaklig spis!
Ingredienser 2 personer
- 4 stora potatisar
- 1 liten lök
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja till stekning
Gör så här
- Skala potatisarna och riv dem grovt i en skål. Riv även löken.
- Tillsätt vetemjölet, grädde och ägget till de rivna potatisarna och löken. Blanda väl och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller lite olja. Häll en skopa av potatissmeten i pannan och forma till en platt kaka. Stek ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Upprepa med resten av smeten, tillsätt mer smör eller olja vid behov.
- Servera raggmunkarna varma, gärna med lingonsylt och gräddfil, keso eller crème fraîche.
- Servera à la minute. Gärna med ett riktigt härligt frivolt vin till.
Vinliv tipsar!

Andillian Cabernet Franc, 2023
Härligt balanserat vin från Argentina på älsklingsdruvan Cabernet Franc.
Vinet har en fint fruktig balans med inslag av svarta vinbär, röda vinbär, lingon, smultron, torkade örter, mjuk ändock markerad strävhet och relativt lång eftersmak.
Perfekt till raggmunk eller annan svensk husmanskost.
Mycket fruktig smak med inslag av svarta vinbär, skogshallon, viol, lingon och färska örter.
Nr 95159 • 149 kr