4 personer
- 600 g torskfilé
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyfta, finhackad
- 4 dl vispgrädde
- 100 g soltorkade tomater
- 100 g salladslök
- 100 g spenat
- 1 msk sherryvinäger
- ½ dl vitt vin
- salt och svartpeppar
Till servering:
- Enkel sallad på tomater, hackad isbergssallad, sojabönor och citron
Gör så här:
- Salta och peppra torsken på båda sidor. Hetta upp smör i en panna och bryn torsken snabbt. Lyft åt sidan.
- Lägg i en ny klicka smör i pannan. Fräs sedan hackad vitlök i pannan. Tillsätt grädde, vitt vin och sherryvinäger. Låt sjuda i 4–5 minuter.
- Finhacka soltorkade tomater, strimla salladslöken, tillsätt sedan soltorkade tomater, spenat och salladslöken i pannan. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten eller lite mer vin om såsen känns för tjock.
- Lägg torsken i såsen och låt den puttra någon minut.
- Servera torsken med ett gott kylskåpskallt vin, vitt eller rosé.