4 personer
- 600 g torskfilé
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyfta, finhackad
- 4 dl vispgrädde
- 100 g soltorkade tomater
- 100 g salladslök
- 100 g spenat
- 1 msk sherryvinäger
- ½ dl vitt vin
- salt och svartpeppar
Till servering:
- Enkel sallad på tomater, hackad isbergssallad, sojabönor och citron
Gör så här:
- Salta och peppra torsken på båda sidor. Hetta upp smör i en panna och bryn torsken snabbt. Lyft åt sidan.
- Lägg i en ny klicka smör i pannan. Fräs sedan hackad vitlök i pannan. Tillsätt grädde, vitt vin och sherryvinäger. Låt sjuda i 4–5 minuter.
- Finhacka soltorkade tomater, strimla salladslöken, tillsätt sedan soltorkade tomater, spenat och salladslöken i pannan. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten eller lite mer vin om såsen känns för tjock.
- Lägg torsken i såsen och låt den puttra någon minut.
- Servera torsken med ett gott kylskåpskallt vin, vitt, rött eller rosé.
Vinliv tipsar!
Maison de Chêne Chardonnay
Lyxigt vin från Frankrike på världens bästa druva, Chardonnay. Vinet har en markerad fräschör med inslag av gula äpplen och plommon, mogen citron, lite kryddig och en fin balans med aningen nötiga toner i fint balanserande avslut.
Nr. 75796 • 82 kr