4 personer
- 600 g torskfilé
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyfta, finhackad
- 4 dl vispgrädde
- 100 g soltorkade tomater
- 100 g salladslök
- 100 g spenat
- 1 msk sherryvinäger
- ½ dl vitt vin
- salt och svartpeppar
Till servering:
- Enkel sallad på tomater, hackad isbergssallad, sojabönor och citron
Gör så här:
- Salta och peppra torsken på båda sidor. Hetta upp smör i en panna och bryn torsken snabbt. Lyft åt sidan.
- Lägg i en ny klicka smör i pannan. Fräs sedan hackad vitlök i pannan. Tillsätt grädde, vitt vin och sherryvinäger. Låt sjuda i 4–5 minuter.
- Finhacka soltorkade tomater, strimla salladslöken, tillsätt sedan soltorkade tomater, spenat och salladslöken i pannan. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten eller lite mer vin om såsen känns för tjock.
- Lägg torsken i såsen och låt den puttra någon minut.
- Servera torsken med ett gott kylskåpskallt vin, vitt, rött eller rosé.
Vinliv tipsar!
Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut
Spännande crémant från Bordeaux på superdruvan Sauvignon Blanc till mycket bra pris! Här hittar vi inslag av frukt, gröna äpplen, exotiska toner, zest, lite örter och en fin balans med fräschör och medellång eftersmak.
Perfekt som aperitif eller till en ångkokt torsk med kokt färskpotatis.
Nr. 51030 • 120 kr