Torsk i krämig grädd- och spenatsås

4 personer

  • 600 g torskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g soltorkade tomater
  • 100 g salladslök
  • 100 g spenat
  • 1 msk sherryvinäger
  • ½ dl vitt vin
  • salt och svartpeppar

Till servering:

  • Enkel sallad på tomater, hackad isbergssallad, sojabönor och citron

Gör så här:

  1. Salta och peppra torsken på båda sidor. Hetta upp smör i en panna och bryn torsken snabbt. Lyft åt sidan.
  2. Lägg i en ny klicka smör i pannan. Fräs sedan hackad vitlök i pannan. Tillsätt grädde, vitt vin och sherryvinäger. Låt sjuda i 4–5 minuter.
  3. Finhacka soltorkade tomater, strimla salladslöken, tillsätt sedan soltorkade tomater, spenat och salladslöken i pannan. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten eller lite mer vin om såsen känns för tjock.
  4. Lägg torsken i såsen och låt den puttra någon minut.
  5. Servera torsken med ett gott kylskåpskallt vin, vitt, rött eller rosé.

Vinliv tipsar!

Bikandi Ecologico Crianza

Välproducerat rött från Rioja till överraskande lågt pris på superdruvan Tempranillo. Bra balans, mjuk strävhet, tydliga inslag av blåbär, fat, liten vaniljsötma, örter, plommon, kakao och en fin fräschör i eftersmaken.

Perfekt till lammgrytan eller en burgare på lammfärs. Och till torsk!

Johan Franco Cereceda

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.