Annonssamarbete – Domaine Wines Sweden AB

Chuletón – midsommargrill med bästa spanska köttet

Chuletón är en stor och maffig köttbit på spanska som kommer från nötdjur, från entrecote- eller ländryggssidan. Är köttet dessutom från Galicien är du tveklöst i himmelriket. Grilla och servera ett gott glas rött vin till. 

Ingredienser 4-6 personer 

  • 1 kg hängmörat nötkött på ben, skuret i ca 5 cm tjocka skivor  
  • 100 g hängmörat, smält nötfett 
  • Flingsalt 
  • Peppar, färskriven

Gör så här 

  1. Smörj in köttet i rumstempererat nötfett. Låt ligga några timmar före tillagning. 
  2. Salta och peppra ordentligt. 
  3. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del.  
  4. Grilla köttet riktigt hårt i det insmorda fettet. Köttet blir godare när stekytan är mörk. 
  5. Vänd köttet och grilla det på andra sidan tills innertemperaturen är cirka 43 grader.  
  6. Låt vila i cirka tre minuter och ta därefter ut stektermometern. 
  7. Släng på det igen på grillen. Men nu bara någon minut per sida. 
  8. Tranchera och servera. Gärna med en enkel sallad eller grillade pimientos de padrón. 
  9. Och ett glas rött! 

Vinliv tipsar! 

Marqués de Cáceres Crianza, 2021

Nr 2734 • 99:-

Synnerligen välsmakande crianza från bästa Rioja. Här hittar vi fin balans, inslag av mörka bär, blåbär, generösa toner, mineralisk karaktär, liten sälta som balansera väl med både choklad, mörka körsbär i fruktdriven, elegant modern stil. 

TILL VINET
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.