Biff Rydberg med smarrig kräm på senap och pepparrot

Gör så här

Vispa grädden. Häll ner resten av ingredienserna. Rör om. Låt stå och få smak.

Skala och tärna potatisen och skär köttet i cirka 2 centimeter stora tärningar. Skölj potatisen, låt torka kort. Salta och peppra köttet.

Skala och finhacka rödlöken.

Smält lite smör i pannan och häll i lite olja. Stek potatisen gyllenbrun i omgångar. Lägg över i 

Stek löken i smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg bland potatisen.

Höj värmen i stekpannan och klicka i resten av smöret och oljan. Salta och peppra köttet och stek det på medelhög värme. Släng sedan i, när köttet känns färdigt efter någon minut, potatis och löken.

Servera med senapskrämen och en äggula. Strö över persilja. Och ett glas vin.

4 personer
  • Senaps- och pepparrotskräm
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk färskriven pepparrot 
  • 0,5 tsk salt (eller kanske lite mer)
  • 1 krm färskmalen svartpeppar
Biff Rydberg
  • 8 potatisar
  • 600 g oxfilé
  • 3 rödlökar
  • 1 del hackad persilja
  • 6 msk smör
  • 4 msk olja
  • Salt, gärna fling
  • Vitpeppar

Vinliv tipsar!

Casa Relvas Touriga Nacional, 2021

Härligt rött vin från Portugal från landets bästa druva, Touriga Nacional. Här hittar vi fin balans, markerad fruktighet, skogsbär, röda bär, inslag av lakrits, mogna bär, frisk med viss garvsyra och en medellång eftersmak i mycket drickvänlig stil.

nr 2809 • 119 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.