Baka ett enkelt bananbröd

Lika gott till fikat som till brunchen – bananbröd är mer en kaka som gillas av både stora och små. Kakan är enkel, men lätt att variera. Exempelvis kan färska bär, chokladbitar eller lite jordnötssmör bli gott i kakan.

Tips! Frys in kakan så har du alltid tillgång till nybakt bananbröd. Det är bara att värma på i ugnen precis när gästerna kommer. Eller ta med dig till jobbet. Jag lovar, du blir inte populärare än så.

Ingredienser (10 skivor)

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 5 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Smör och mjöl till formen
  • Lättvispad grädde till servering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform.

3. Mosa fyra skalade bananer i en bunke. Blanda med mjöl, bakpulver, socker, salt, smör och ägg till en tjock smet. 

4.. Häll smeten i formen. Skala och dela den femte banan på längden och lägg på kakan med snittytan uppåt. Grädda i cirka 50 minuter tills kakan är klar. Testa med tandpetare för att se om den är färdig.

5. Ta ut kakan ur formen medan den fortfarande är varm. Skär upp i skivor och servera med lite lättvispad grädde. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.