Enkel bruschetta med tomat och basilika

Förrätternas förrätt bruschetta är både god och enkel att laga till många. Tomater, basilika, olivolja och vitt bröd utgör den klassiska italienska mackan. Buon appetito!

Testa även att göra en pan con tomate – den spanska versionen. Då gnider man in tomaten och vitlöken i själva brödet. Dessutom brukar man servera den med en liten anjovis eller ännu hellre – en skiva serranoskinka. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad
  • ½ dl olivolja
  • 4 tomater
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmesan efter smak 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och lägg bröden i formen. Ringla över olivolja över bröden. 

3. Rosta bröden i ugnen tills gyllenbruna. Det tar ungefär 5 minuter.

4. Hacka tomater och blanda med pressad vitlök, olivolja och vitvinsvinäger. Salta och peppra efter smak.

5. Fördela tomatröran över de färdiga bröden och lägg på basilika. Avsluta med att strö över parmesan. 

6. Servera med ett glas vin som fångar upp fräschören.


Vinliv tipsar!

Bouchard Aîné & Fils

Härligt bubbel från Frankrike tillverkat på 100 procent Chardonnay, världens bästa druva för bubbelviner. Här hittar vi markerat frisk karaktär, citrus, lime med inslag av lätt brödig ton, passionsfrukt, vita vinbär och en mycket fin balans med medellång eftersmak. Mycket prisvärt!

Johan Franco Cereceda

Nr. 57601 • 119 kr

Nästa artikel
5 bra sånger om vin
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.