Enkel bruschetta med tomat och basilika

Förrätternas förrätt bruschetta är både god och enkel att laga till många. Tomater, basilika, olivolja och vitt bröd utgör den klassiska italienska mackan. Buon appetito!

Testa även att göra en pan con tomate – den spanska versionen. Då gnider man in tomaten och vitlöken i själva brödet. Dessutom brukar man servera den med en liten anjovis eller ännu hellre – en skiva serranoskinka. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad
  • ½ dl olivolja
  • 4 tomater
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmesan efter smak 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och lägg bröden i formen. Ringla över olivolja över bröden. 

3. Rosta bröden i ugnen tills gyllenbruna. Det tar ungefär 5 minuter.

4. Hacka tomater och blanda med pressad vitlök, olivolja och vitvinsvinäger. Salta och peppra efter smak.

5. Fördela tomatröran över de färdiga bröden och lägg på basilika. Avsluta med att strö över parmesan. 

6. Servera med ett glas vin som fångar upp fräschören.


Vinliv tipsar!

Isabel Acosta Blanc de Blancs Brut

Fyndbubbel för endast 79 kronor flaskan. Här hittar vi fin balans, massor av härlig fräschör, inslag av äpplen, päron, mogen citron i fin balans, mjuka bubblor och medellång eftersmak i balanserad och lättdrucken stil.

Perfekt som välkomstskål eller till en härlig sommarsallad.

Nr. 73740 • 79 kr

Nästa artikel
5 bra sånger om vin
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.