Lyxlax i ugn med asiatisk sallad

Lyxig lax i ugn med asiatisk touch. Och till det en enkel sallad, också den asieninspirerad. En lika enkel som fantastiskt god rätt som inte tar mer än 20 minuter att tillaga. Dessutom överraskande billig.

Ingredienser 4 personer

  • 4 frysta laxfiléer
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 175˚C.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form, strö över salt och häll sedan lite teriyakisås över varje laxbit. Strö över sesamfröna.
  • Sätt in formen mitt i ugnen. Ugnsbaka i omkring 10 minuter eller tills laxen når en innertemperatur på 56˚C.  (Går annars alltid att skära försiktigt i laxen för att se att den är genomstekt). 

Ingredienser sallad

  • 150 g vitkål
  • 3 morötter
  • 2 dl hackad koriander
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk färskpressad lime
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här: 

  • Riv morötterna, strimla vitkålen, blanda.
  • Blanda hälften av koriandern med soja, limejuice, olja och socker. Rör till sockret löses upp. 
  • Blanda med morots- och vitkålsblandningen.
  • Servera laxen med sallad på en stor tallrik. Toppa med resterande koriander och sesamfrön.
  • Och utmana dig själv och ät med pinnar.
  • Servera ett glas kylskåpskallt vitt vin.

Vinliv tipsar!

¡H! Barcelona Sparkling Brut

”Ljust guldgul i färgen. Konstanta fina bubblor i glaset. Fruktig, ungdomlig doft av äpple, citrusskal, fläder, samt diskreta toner av ananas, aprikos samt rostad brioche. Smaken är en spegling av doften, ungdomlig och fruktighet dominerar. Vinet är elegant, har en hög syra, en fin balans och ett aptitretande avslut med härlig ihållande bubblor.”

Nr. 5090101 • 79 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.