Lyxig lax i ugn med asiatisk touch. Och till det en enkel sallad, också den asieninspirerad. En lika enkel som fantastiskt god rätt som inte tar mer än 20 minuter att tillaga. Dessutom överraskande billig.
Ingredienser 4 personer
- 4 frysta laxfiléer
- 150 ml teriyakimarinad
- 1 tsk flingsalt
- 2 msk sesamfrö
Gör så här
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Lägg laxen i en ugnsfast form, strö över salt och häll sedan lite teriyakisås över varje laxbit. Strö över sesamfröna.
- Sätt in formen mitt i ugnen. Ugnsbaka i omkring 10 minuter eller tills laxen når en innertemperatur på 56˚C. (Går annars alltid att skära försiktigt i laxen för att se att den är genomstekt).
Ingredienser sallad
- 150 g vitkål
- 3 morötter
- 2 dl hackad koriander
- 2 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk färskpressad lime
- 2 tsk strösocker
- 2 msk sesamfrön
Gör så här:
- Riv morötterna, strimla vitkålen, blanda.
- Blanda hälften av koriandern med soja, limejuice, olja och socker. Rör till sockret löses upp.
- Blanda med morots- och vitkålsblandningen.
- Servera laxen med sallad på en stor tallrik. Toppa med resterande koriander och sesamfrön.
- Och utmana dig själv och ät med pinnar.
- Servera ett glas kylskåpskallt vitt vin.
Vinliv tipsar!
Karl Fredrik Prosecco Brut Rosé, 2020
Härligt fruktig och rödbärig prosecco från populära Karl Fredrik. Vinet har en mycket fin balans mellan fräschör och röda bär, körsbär, inslag av röda äpplen, plommon och en aning blommig ton, medellång eftersmak med snygg balans. Lättdrucket.
Perfekt till buffé, som välkomstskål eller till en lyxig laxsallad.
Nr 53772 • 129 kr