Kladdkaka-bästa receptet med oväntat tips på dryck

Den 7 november är det kladdkakans dag. Det firar vi på Vinliv med att redan nu tipsa om bästa receptet. Och ett riktigt gott dryckesalternativ till. Men vi tycker ändå att kladdkakans dag kan få vara varje dag. Så gott är det.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

Smält smör i kastrull, låt det svalna.

Vispa ihop ägg och socker med handvisp.

Blanda kakao, vaniljsocker, salt och vetemjölet i en bunke. Rör ner i äggblandningen.

Tillsätt det smälta smöret. Blanda ihop till en jämn smet. Häll över smeten i den smörade och bröade formen.

Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ju kortare tid, desto kladdigare kaka.

Vispa grädden under tiden. 

Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Ingredienser
8-10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • Ingredienser till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad mandel
  • björnbär

Servera med vispad grädde, björnbär och hackad mandel.


Vinliv tipsar!

1628 brännewijn

Mycket intensiv i doften där vi hittar lakrits, salvia, anis, äpplen, päron, en släng av calvados, parfymerad, eldig, lite kola, fat i fin balans. I smaken är den mjukare, mycket fin balanserad med inslag av både päron, äpple, lakrits, stjärnanis, lite mandarin, choklad i sammansatt stil. Lång eftersmak som domineras av lakrits och äppeltoner.

Nr 41312 | 499 :-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.