5 bra sånger om vin

Ser du dig själv som en vinälskare av högsta rang? I sådant fall är det helt oförlåtligt att du inte lärt dig ett par låtar om vin!

Gillar du tuff country-rock eller föredrar du hypnotiska jazzballader? Oavsett vilket kommer du förhoppningsvis hitta minst en favorit i den här listan över världens bästa vinsånger.

Two More Bottles of Wine

Den här klassikern har sjungits in av flera artister, men den görs definitivt bäst av countrystjärnan Emmylou Harris. Låten handlar kort och gott om någon som blivit dumpad – men livet är ändå okej för det är midnatt och hon har två flaskor vin kvar att dricka.

Strawberry Wine

Deana Carter är ytterligare en countryartist som gillar att sjunga om vin. Det här är en nostalgisk ballad om en tonårskärlek som aldrig riktigt rostat. Det ljuva jordgubbsvinet är en metafor för den första kärleken.

Red Red Wine

1967 spelade Neil Diamond in den här sången om hur rödvin ibland kan vara det enda alternativet för den som vill glömma sina sorger. 1983 gjorde UB40 en minst sagt omtalad cover på låten.

Champagne Supernova

Det här en av Oasis största hits, men få människor verkar vara säkra på vad den handlar om. 2005 intervjuades låtskrivaren, Noel Gallagher, och förklarade då att hans verk kan betyda olika saker beroende på vilket humör man är på.

Lilac Wine

Letar du efter världens vackraste vinsång så ska du genast köpa/strömma Lilac Wine – helst Katie Meluas version. Den här hypnotiska låten handlar om någon som drömmer sig tillbaka till en förlorad kärlek. Till sin hjälp har hon det söta och berusande syrénvinet som påminner om den person hon mist. Det här är tragiskt, komiskt och förvirrande – precis som en riktigt bra vinlåt ska vara!

Nästa artikel
Ovanligt skumma nötter
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.