Caponata – när sicilianarna får bestämma

Kolla in det här superreceptet! Gott, enkelt att tillaga, hyfsat billigt. Men herregud vilket läckert tillbehör. Eller så kan man äta den som den är. God, godare, godast.

Caponata med aubergine och paprika

Ingredienser 6 portioner
  • 1 stor aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 4 msk oivolja
  • 3 dl tomatsås (se länk till grundreceptet under steg 2)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

Skär grönsakerna i cm-stora bitar. Stek i olja tills de får färg. Det får gärna ta tid, då blir grönsakerna lite söta.

Tillsätt vitt vin, sedan efter en stund, tomatsås, vatten.

Låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera som tillbehör till fisk eller kött. Och tillsammans med ett glas vin.

Vinliv tipsar!

CHILL OUT Sangiovese Organic, 1L

Spännande vin på en av Italiens bästa druvor, Sangiovese, denna gång från favoritområdet Apulien. Här hittar vi generös frukt, inslag av både plommon och blåbär, mjuk strävhet, generös stil med balanserande fruktsötma och lång eftersmak.

Perfekt till bolognese, pizza med salsiccia eller en härlig italiensk grönsaksgryta.

Nr 77044 • 95 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.