Kolla in det här superreceptet! Gott, enkelt att tillaga, hyfsat billigt. Men herregud vilket läckert tillbehör. Eller så kan man äta den som den är. God, godare, godast.
Caponata med aubergine och paprika
Ingredienser 6 portioner
- 1 stor aubergine
- 2 röda paprikor
- 4 msk oivolja
- 3 dl tomatsås (se länk till grundreceptet under steg 2)
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
Skär grönsakerna i cm-stora bitar. Stek i olja tills de får färg. Det får gärna ta tid, då blir grönsakerna lite söta.
Tillsätt vitt vin, sedan efter en stund, tomatsås, vatten.
Låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera som tillbehör till fisk eller kött. Och tillsammans med ett glas vin.
Vinliv tipsar!

CHILL OUT Sangiovese Organic, 1L
Spännande vin på en av Italiens bästa druvor, Sangiovese, denna gång från favoritområdet Apulien. Här hittar vi generös frukt, inslag av både plommon och blåbär, mjuk strävhet, generös stil med balanserande fruktsötma och lång eftersmak.
Perfekt till bolognese, pizza med salsiccia eller en härlig italiensk grönsaksgryta.